Autorităţile mexicane se vor întâlni cu oficialii din America Centrală pentru a se pregăti pentru sosirea unei noi caravane de migranţi planificată pentru săptămâna viitoare, care se îndreaptă către Statele Unite, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Şeful biroului de imigraţie din Mexic, Tonatiuh Guillen, a plecat miercuri într-o vizită în El Salvador şi Honduras pentru a se întâlni cu omologii săi şi cu alte autorităţi, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Hector Gandini.

Mexicul speră să descurajeze exodul în masă din El Salvador, Guatemala şi Honduras şi doreşte ca centru-americanii care decid să migreze spre nord să facă acest lucru într-un mod ordonat şi prin porturile legale de intrare.

„Uşile în Mexic sunt deschise oricui doreşte să intre într-un mod ordonat”, a declarat Gandini pentru Reuters într-un interviu telefonic. „Dar oricine vrea să vină ilegal va fi deportat”, a adăugat acesta.

Caravanele anterioare din America Centrală au devenit un punct de aprindere în dezbaterea asupra politicii americane de imigrare.

 

 

Recomandările redacției