Anul 2020 nu este, momentan, un an în care se întâmplă minuni. După cum deja ne-am obișnuit, centrul orașului este luminat, avem străzi pietonale pline de becuri și ca un bonus, încă ne mai putem bucura și de luminile puse pentru perioada Crăciunului. Toate acestea se întâmplă într-un singur loc, pe când în alte părți ale orașului este beznă de o bună perioadă de timp.

Au trecut deja câteva săptămâni și tot nu s-a făcut lumină și în Micălaca. Acolo întunericul se lasă odată cu venirea nopții și, cel mai inspirat lucru pentru toți arădenii ar fi să nu iasă din casă dacă sunt pietoni pentru că vizibilitatea redusă îi poate pune foarte ușor în pericol.

De câteva săptămâni nimeni nu a reușit să rezolve problema chiar dacă a devenit una cunoscută în tot orașul. Cei competenți nu iau deloc atitudine și orașul reușește să rămână întunecat, cel puțin pe ruta până la Gemy Center, din când în când fiind luminată câte o porțiune de drum de câțiva metri doar de câte un magazin care se află pe acea rută.

Din păcate, cei mai mulți pietoni riscă să nu fie văzuți din cauza lipsei de lumină sau măcar a unor semnale luminoase care să fie amplasate la trecerile de pietoni, asta în cazul în care chiar nu se va lua nici o altă măsură pentru iluminarea drumului.

Zona respectivă a ajuns una cu un risc ridicat de accidente și din câte se vede nimeni nu este deranjat de acest lucru în așa fel încât să se ia măsurile necesare.

Recomandările redacției