suprafataAgricultorii arădeni mai au de așteptat până la jumătatea lunii viitoare pentru a lua banii în avans pe suprafață. Cei care au de făcut plăți urgent sunt îndemnați să acceseze credite cu garanții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Centrul județean APIA Arad anunță faptul că, începând cu data de 16 octombrie va efectuă plata în avans pentru sprijinul financiar pe suprafatăƒîn valoare de 50 % din plata europeană. Pentru acest an, fermierii vor primi 139 de euro pe hectar plata europeană, la care se mai adaugă 21 de euro pe hectar de la bugetul de stat.

„Agricultorii arădeni care au de efectuat lucrări urgente și nu mai vor să aștepte banii de la APIA pot solicita adeverințe pentru accesarea creditelor acordate de băncile cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură are convenții. Momentan, nu vor primi plată în avans și adeverințe fermierii în cazul cărora nu au fost finalizate controalele la fața locului“, a susținut Gheorghe Alda, directorul APIA Arad.

La Centrul județean APIA Arad, în campania 2014, au fost depuse un număr de 23 626     cereri unice de plata pentru o suprafață totală de 350. 913 hectare.

Recomandările redacției