revelion1Mii de oameni au sărbătorit trecerea în anul 2013 în centrul Aradului, unde Primăria a organizat un spectacol în cadrul căruia au evoluat, David&Six Martini de la Cluj, dar și un foc de artificii.
Primii oamenii au început să so­sească în faţa scenei amplasate în fața Palatului Administrativ în jurul orei 22.30, însă cel mai mare aflux de persoane s-a înregistrat cu câteva minute înainte de miezul nopţii, când şi cei care petreceau în restaurante sau acasă au mers spre centrul orașului. Profitând de faptul că unii comercianţi care au închi­riat căsuţele de lemn amenajate cu ocazia Târgului de Iarnă s-au aflat la datorie, arădenii au servit hamburgheri, hot dog, cartofi prăjiţi, cozonac secuiesc şi s-au încălzit cu vin fiert, cu câteva mi­nute înainte de ora 0.00. Marea majoritate  a celor care au ales să treacă în noul an în centrul oraşului au avut cu ei sticle cu şampanie, pahare, artificii, confetti.
În cadrul spectacolului organizat de autorități, pe scenă au urcat trupele Stevye T. feat. Rox (Arad) şi David&The Six Martini, din Cluj-Napoca.
Deşi în ultimii 5 ani primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă şi unii consilieri locali au obişnuit să petreacă trecerea în noul an alături de arădeni şi să le ureze “La mulţi ani”, acest lucru nu s-a întâmplat, edilul-şef fiind plecat din oraş. Astfel, doar câţiva consilieri locali şi câţiva angajaţi ai Primăriei s-au aflat în zona scenei aceştia ciocnind câte o cupă de şampanie şi urându-şi toate cele bune pentru noul an.
Moderatorii spectacolului organizat de Primărie, actorul Zoltan Lovas şi Cătălin Lăpuşcă, dar şi membrii formaţiei David & Six Martini s-au aflat pe scenă numărând ultimele secunde din 2012 , iar în primele secunde din 2013, urându-le arădenilor un an an excelent.
Apoi, timp de 15 minute a avut loc un spectacol de artificii, format din jerbe de scântei aurii şi argintii, jeturi şi flashuri colorate, vulcani din steluţe precum şi cascade de luminiţe. Spectacolul luminos a fost întregit de mii de bombiţe care au format sfere luminoase, comete strălucitoare, dar şi candele romane.
Noul an a adus, din nou, pe străzile oraşului mizeria produsă de cioburile de la sticlele şi paharele de şampanie sparte pentru că se spune că cioburile aduc noroc. Fie că a fost vorba de tineri sau de persoane trecute de prima tinereţe, aproape toţi au ales să arunce sticlele de şampanie şi paharele de plastic în mijlocul drumului. Unii dintre aceştia s-au oprit, special, în mijlocul străzii, pentru a sparge sticlele şi paharele. De asemenea, sticlele de şampanie au mai fost abandonate pe mesele amenajate la Târgul de Iarnă, pe marginea şoselei, dar şi pe marginile vitrinelor magazinelor din centru. Imediat după finalul spectacolului din centrul Aradului, muncitorii de la firma de salubrizare a oraşului au început noul an adunând gunoaiele rămase în urma petrecăreţilor. De asemenea, pe străzile adiacente centrului oraşului s-au format ambuteiaje din cauza faptului că circulaţia prin centru a fost închisă pentru curăţenie iar cei care au petrecut trecerea în noul an au plecat, toţi odată, spre locurile unde petreceau Revelionul.

Recomandările redacției