Dacă orașe mai mari se mândesc cu festivaluri precum Untold – Cluj sau Neversea – Constanța, Aradul are Open Air Festival – un eveniment mai mic, dar care a reușit să rivalizeze cu altele de acest gen, din țară. Cu un lineup de zile mari – invitați precum ATB și Goran Bregovic, o organizare bună, dar mai ales cu un public numeros și deschis, dornic să trăiescă momente unice – Arad Open Air Festival a demonstrat că se poate și în provincie. Peste 30.000 de arădeni au fost prezenți la eveniment, în cele trei zile – vineri, sâmbătă și duminică.

Aradul a fost „capitala” muzicii electronice, datorită artiștilor care au performat aici, dar la ea acasă a fost și muzica balcanică. Într-o atmosferă incendiară, într-o locație accesibilă tuturor, în rândul publicului nu a mai contat nimic – statut, vârstă sau bani.

Aeroportul Internațional Arad – locația desfășurării – „The best green room ever”, cum a numit-o Dj-ul ATB (André Tanneberger) a fost pe placul tuturor – de la organizatori, public și până la VIP-uri. Chiar artistul german ATB s-a arătat extrem de încântat de organizare, de feetback-ul primit de la public, susținând și că a avut parte de unul dintre cele mai frumoase backstage-uri din lume.

Prima ediție a Arad Open Air Festival a adus la Arad artiști precum Groran Bragovic, Atb, Nervo, Vama, Jonathan Band, Mahmut Orhan, Almund, Vanotek, Subcarpați și mulți alții. În afara concertelor, publicul a avut parte de spectacole de lumini și show-uri pirotehnice, care au întregit perfect evenimentul.

În prima seară, „încălzirea” a fost una în forță. Pe cele trei scene au urcat B-Ton, Vița de Vie, Subcarpați, Vanotek, Nervo, Ninho, Anna Tur (Main Stage), Kidu, Nilamarva, Tension, Radu M, Yousef, Jose Maria Ramon (Captain Stage), Snazu, Addo b2b Macarie, Lamache, Maayam Nidam, Herdot (ABC Stage).

Sâmbăta a fost rezervată în special muzicii electronice, trance, house, progressive.

Unii dintre artiști au avut bucuria de a urca pe scenă în mai multe formule.  Spre exemplu, MC Bean a cântat cu o seară înainte alături de cei de la Subcarpați, iar în cea de a doua zi alături de Șuie Paparude. La Captain Stage, distracția a fost prezentă și de o parte și de alta a scenei.

ATB – show incendiar

Artiștii și publicul chiar au avut o conexiune specială. Și asta pentru că, în anumite momente ale serii, mai multe persoane din public s-au alăturat celor de pe scenă în spatele pupitrului. Printre artiștii care au contribuit la crearea stării de bine au fost cei de la Neverdogs

După „încălzire”, cei peste 13.000 de participanți au avut parte de show-ul lui Mahmut Orhan,  tânărul artist turc care se află în industria muzicală de la 15 ani și a ajuns celebru în întreaga lume. Acesta a deschis show-ul său cu una dintre melodiile care l-au consacrat, ,,6 Days”. Show-ul a fost unul memorabil atât pentru artist, cât și pentru publicul care a cântat și a dansat cu DJ-ul pe melodiile care au alcătuit un set de excepție.

Poate cel mai îndrăgit și așteptat artist al festivalului a fost ATB – André Tanneberger, unul dintre cei mai mari DJ ai lumii. Miile de participanți „au prins aripi” pe muzica acestuia, piesele cunoscute ,,Ecstasy”, „Here I Come” și „Move on” fiind incluse în show.

Artistul a oferit și un show pirotehnic, cu fum, confetti, artificii și jocuri de lumini. Tinerii au trăit la maxim momentele dansând tot timpul. Publicul a vibrat, pentru mulți dintre cei prezenți, concertul ATB fiind o dorință împlinită.

Goran Bregovic – spectacol

În cea de a treia seară, cei prezenți au avut parte de concertul plin de energie al celor de la David and The Six Martini, care de șase ani încântă fanii cu cover-uri celebre. În continuare, publicul a avut parte de acordurile rock ale celor de la Jonathan Band. Trupa originară din Croația sparge limitele georgrafice și barierele lingvistice încă din 2013. Trupa Vama a fost de asemenea așteptată de mii de spectatori.

Goran Bregovic a oferit un spectacol aparte, în ritmurile balcanice care l-au consacrat. Arădenii care îi îndrăgesc muzica au cântat și dansat fără oprire pe fiecare melodie a artistului și a band-ului său. Melodii cunoscute precum Bella Ciao, Kalashnikov, Ederlezi, au reprezentat pentru mii de oameni motive de bucurie, zâmbete și horă. Alături de ”Wedding and Funreal Band, artistul a încheiat memorabil festivalul.

Organizatori ai evenimentului au fost Centrul Municipal de Cultură Arad, Centrul de Excelență Arad, AOA Agency și Neverland Place.

Diversitatea muzicală asigurată de artiști, show-urile de lumini și deschiderea publicului au făcut ca festivalul să fie un eveniment de succes, chiar cu personalitate unică – spun organizatorii. Așteptăm deci cea de a doua ediție a Arad Open Air Festival, pe care, organizatorii o anunță deja.

 

Recomandările redacției