Aradul se va afla în data de 22 martie în zi de doliu naţional în memoria celor peste 20 de milioane de copii ce nu au apucat să se nască şi care au fost ucişi prin avort şi contracepţie. Arădenii care sunt aşteptaţi să participe la acest marş sunt rugaţi de către organizatori să poarte pe braţ sau la rever o panglică neagră în amintirea copiilor.
A doua zi, pe 23 martie, va avea loc Marşul pentru viaţă 2013, care este o iniţiativă a unor asociaţii din Arad, având ca motto: „Viaţa începe de la concepţie! Inima copilului tău bate de la patru săptămâni!“. Organizatorii evenimentului sunt: Asociaţia Ieromonah Arsenie Boca, Asociaţia Alege Viaţa, Asociaţia Brâncoveanu şi Domus Caritatis. Marşul va începe aşadar sâmbătă, 23 martie, din Piaţa Avram Iancu, de la ora 12.00. De aici, participanţii se vor îndrepta spre Spitalul Matern şi Podgoria.
România este pe primul loc între ţările Uniunii Europene în privinţa numărului de avorturi: 884 avorturi la 1000 de copii născuţi vii. Peste opt milioane de copii, conform datelor oficiale, au fost victime ale avortului începând din 1990 şi până în prezent. În ultimii 50 de ani au fost ucişi prin avort 22.178.906, mai mult decât populaţia actuală a României.
„Nici în anii de război şi de foamete nu s-au născut în România atât de puţini copii ca în decembrie 2012. Populaţia României la 1 ianuarie 2013 era de 18.728.262, în scădere cu 27.279 faţă de 1 decembrie 2012. Este ca şi cum ar fi dispărut de pe faţa pământului, în numai o lună, un oraş precum Năvodari sau Feteşti. Cine va munci în România peste 30 de ani, dacă ţara pierde patru milioane de oameni la fiecare două decenii?“, ne-a declarat Anamaria Jitea, unul dintre organizatorii evenimentului.

Recomandările redacției