Peste 9,65 milioane de lei alocă administrația județului din buget, pentru Centrul Cultural Județean Arad. Suma este una generoasă și va fi folosită în mai multe scopuri. Din acești bani se vor acoperi cheltuieli de personal, cheltuieli cu bunuri și servicii, acțiuni de cultură pe anul 2020, respectiv organizarea de evenimente pe baza calendarului evenimentelor culturale. Aici vorbim de diferite evenimente, festivaluri, acțiuni și proiecte culturale, artistice și sportive ce vor fi organizate în decursul anului.

Din peste 400.000 de lei alocați de Consiliul Județean, Centrul Cultural Județean ar urma să cumpere un autoturism nou, aparate de aer condiționat și computer.

Instituția va plăti documentații pentru avizarea lucrărilor de interventie „Reparatii bungalowuri tabara Moneasa“, documentație și proiect pentru o clădire – bloc alimentar în această locație, dar și pentru un complex de tiroliene la Tabăra Căsoaia. Pe parcursul anului, pe proiecte și pentru alte necesități, Centrul Cultural ar urma să primească cel mai probabil bani în plus.

Reprezentanții Consiliului Județean au subliniat că vor asigura financiar, instituțiile de cultură. Vom reveni cu detalii privind evenimentele și proiectele finanțate prin Centrul Cultural.

Recomandările redacției