Militari ai Ministerului Apărării Naţionale acţionează în sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică Arad

0
288

Ministerul Apărării Naţionale pune la dispoziţia direcţiilor de sănătate publică din ţară aproximativ 600 de militari. Aceştia vor sprijini, în perioada următoare, eforturile generale de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

„Militarii vor îndeplini sarcini de operatori call-center, pentru realizarea de anchete epidemiologice, precum şi de operatori calculator, pentru completarea bazelor de date care se întocmesc în cadrul acţiunilor de combatere a pandemiei de COVID-19. Primii 230 dintre aceştia acţionează, începând de marţi, 15 decembrie, în judeţele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea”, anunţă Ministerul Apărării Naţionale.

De asemenea, potrivit sursei citate, sunt pregătite efective care să-şi desfăşoare activitatea, în aceleaşi condiţii, în municipiul Bucureşti şi în alte judeţe, în funcţie de solicitările direcţiilor de sănătate publică.

Colaborarea cu direcţiile de sănătate publică se realizează în baza unor protocoale instituţionale, la solicitarea acestora”, precizează MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.