SAMSUNGŞansele ca Primăria să obţină sediul fostului Inspectorat Judeţean al Poliţiei de Frontieră scad de la o zi la alta. Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne au întocmit o adresă prin care explică faptul că au nevoie de imobil, neputând să-l cedeze autorităţilor locale. Documentul în posesia căruia am intrat este semnat de Ioan Buda, inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră; chestorul Aurel Vasile Sime, directorul general al Direcţiei Generale de Paşapoarte şi comisarul şef Alina Dragomir, director al Direcţiei Regim Permise şi Certificate de Înmatriculare a Vehiculelor. „Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră nu se poate dispensa de respectivul imobil, întrucât în cadrul acestuia îşi desfăşoară activitatea structura teritorială a Poliţiei de Frontieră Română. De asemenea, în cadrul acestui imobil au fost făcute investiţii prin programe cu finanţare externă care asigură legăturile de comunicaţii (back-up IT, turn de comunicaţii cu sistem voce date şi supraveghere). Relocarea echipamentelor şi logisticii IT în vederea stabilirii de noi link-uri de comunicaţii presupune atât efort financiar, cât şi efort logistic ce nu poate fi susţinut de Poliţia de Frontieră Ro­mână în conjunctura bugetului alocat”, se arată în document.
Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne mai spun că o parte din imobil a fost transmis în administrarea Prefecturii, aici amenajându-se în prezent ghişeele de lucru cu publicul pentru mutarea Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor şi a Serviciului pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple. „Având în vedere cele pre­zentate, considerăm că imobilul în dis- cuţie trebuie să rămână în administrarea Ministerului Afacerilor Interne pentru utilizarea lui în scopul îndeplinirii sarcinilor ce ne revin în condiţii corespunzătoare şi fără costuri lunare ridicate”, se mai arată în adresă.
Vă reamintim că Primăria condusă de Gheorghe Falcă a declanşat recent o adevărată luptă la baionetă cu Prefectura, pentru obţinerea sediului fostului Inspectorat Judeţean al Poliţiei de Frontieră, motivând că vrea să mute acolo Şcoala Generală numărul 1, care funcţionează într-o clădire retrocedată, în care nu se mai pot face investiţii. Autorităţile locale uită însă o regulă de bun-simţ şi anume că nu poţi cere cuiva să renunţe la o proprietate pe care o deţine şi de care are nevoie, doar pentru că tu vrei să foloseşti acea proprietate. Aşa cum nu poţi să arunci cinci milioane de euro pe o fântână arteziană, când cu banii aceia puteai rezolva problema Şcolii Generale nr. 1.

Recomandările redacției