Liceul-de-artaCentrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Ministerului Sănătăţii, a încheiat raportul privind cauzele care au stat la baza decesului fetei în vârstă de 14 ani, elevă a Liceului de Artă „Sabin Drăgoi“. „Deşi ana­lizele sunt încă departe de a fi finalizate, Centrul a stabilit că fata se afla în stare septicemică cu stafilococ aureu, stare provocată de o banală gripă de tip B. Cauzele care au condus însă la o astfel de stare nu se cunosc încă“, ne-a declarat dr. Loredana Ungurea­nu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.
Medicii consideră că starea fetei ar fi putut fi cauzată de o boală cronică, însă acest lucru se va stabili cu exactitate de abia după finalizarea tuturor analizelor, derulate de DSP Arad. Totodată medicii susţin că „este imposibil să mori din cauza unei gripe de tip B. Este o viroză banală, iar stafilococul aureu se găseşte peste tot, chiar şi pe corpul uman. Cauza decesului a fost cel mai probabil o boală cronică de care fata a suferit“.
În acest fel, se confirmă declaraţia dr. Maria Cerbu, mana­gerul Spitalului de Boli Infec­ţioase Victor Babeş din Timişoara, care ne-a declarat că „nu ştiu de unde a apărut această variantă conform căreia victima ar fi murit din cauza unei gri­pe. Nu a fost nici tuberculoză, însă nici gripă. Din câte ştim, de vină a fost deprecierea inimii, fata având o afecţiune cardiacă“.
Eleva de 14 ani a fost dusă, în cursul săptămânii trecute, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spi­talului Clinic Judeţean Arad pre­- ­zentând o stare clinică foarte gravă, cu insuficienţă respiratorie acută. Înainte de a se prezenta la Unitatea de Primiri Urgenţe a efectuat un tratament de cinci zile la domiciliu, crezându-se că este vorba despre o simplă viroză. Iniţial suspiciunea radiologică a fost de tuberculoză pulmonară, fapt pentru care s-a luat decizia transferului la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara. În cele din urmă însă fata a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii Louis Ţurcanu din Timişoara, unde a decedat.

Recomandările redacției