Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, efectuează, în perioada 23-24 aprilie, o vizită în Regatul Maroc, la invitaţia omologului său, a informat ME printr-un comunicat difuzat luni.

Cu această ocazie, ministrul român va avea o serie de convorbiri cu ministrul Industriei, Comerţului şi Noilor Tehnologii, Abdelkader Aamara, ministrul Economiei şi Finanţelor, Nizar Baraka, precum şi cu ministrul Agriculturii şi Pescuitului Maritim din Guvernul marocan, Aziz Akhannouch.

De asemenea, agenda vizitei prevede şi o întrevedere cu şeful Guvernului marocan, Abdelilah Benkirane.

Ministrul Varujan Vosganian este, totodată, invitat de onoare, alături de Majestatea Sa Regele Marocului, la ceremonia deschiderii oficiale a Târgului Internaţional de Agricultură de la Meknes, cea mai importantă manifestare de profil din zona mediteraneană şi la care România este prezentă cu un stand naţional în care expun 12 firme.

Cu acest prilej, ministrul român al Economiei va prezida un forum de afaceri româno-marocan, în marja căruia vor fi semnate mai multe acorduri de parteneriat vizând proiecte de cooperare în domenii de interes pentru partea marocană: producerea de energie fotovoltaică, lucrări de foraj pentru apa potabilă, sisteme integrate de irigaţii, livrări de pompe şi motoare electrice.

 

Recomandările redacției