Ionuţ Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului a avut zilele acestea o întâlnire la Complexul Sportiv Studenţesc Tei cu repre­- zentanţii cluburilor subordonate MTS. În cadrul acestei întâlniri s-a discutat despre modul în care pandemia de coronavirus a influenţat activitatea acestora cluburilor.
„A fost a doua întâlnire din acest an cu reprezentanţii cluburilor sportive care sunt subordonate MTS. Mi-am dorit mult să stăm de vorbă, să aflăm problemele cu care se confruntă, cât de mult le-a influenţat pandemia activitatea şi ce putem face ca lucrurile să funcţioneze mai bine. Mai mult, am dorit să fac un apel tuturor pentru a menţine activitatea şi bazele deschise conform noilor reguli sanitare. Este un moment extrem de important pentru că doar în cadrul cluburilor sportive se poate face sport în această perioadă. Momentan, situaţia este delicată în ceea ce priveşte practicarea sportului în cadrul sistemului de învăţământ şi, de aceea, responsabilitatea ne revine cu atât mai mult nouă. În acest context, suntem singurii care pot asigura locul, dar şi cea mai mare parte a pregătirii şi a desfăşurării competiţiilor“, a spus Stroe, conform paginii oficiale de Facebook a MTS.
„Măsurile prevăzute în ordinul comun MTS- MS nu sunt imposibil de îndeplinit pentru a asigura deschiderea şi funcţionarea bazelor, totul depinde de felul în care se implică administratorii. De asemenea, am dorit să discutăm despre vouchere, fiind extrem de important să readucem copiii la sport, această formă de ajutor pentru achiziţionarea de echipament sportiv reprezentând doar un pretext pentru a începe campania de creştere a bazei de selecţie. Repet, eu nu cer medalii, cer copii la sport, copii care să crească şi să se dezvolte sănătos, o parte din ei ajungând să fie campionii de mâine dacă vor alege să se dedice sportului de performanţă“, a adăugat ministrul.
În cadrul întâlnirii s-a mai discutat despre posibilitatea decontării testelor COVID-19 din bugetul acordat de MTS, despre dotarea sălilor cu nebulizatoare şi lămpi UV, bugetul anual, precum şi priorităţile pentru 2021.
 

Recomandările redacției