femeieMinodora Terei locuieşte în satul Leasa, la numărul 62. Aceasta este cunoscută drept o mare gospodină de către vecini. Munca câmpului o face, cu mici excepţii, singură. De asemenea, Minodora Terei se ocupă de creşterea animalelor pe care le are în curtea casei.
„Mă mai ajută copiii când pot, însă nu foarte mult. Sunt şi ei la casele lor. Am avut trei vaci, dar cu una am păgubit şi am rămas cu două. Nu m-am dat necazului dacă am pierdut una dintre ele, deşi valora mulţi bani. Asta este, omul le face pe toate, nu trebuie să se dea necazului. Am şi oi şi porci şi păsări de curte, cam tot ce trebuie să aibă un om gospodar de la ţară”, ne po­vesteşte Minodora Terei.
Femeia ne mai spune că mai coase câte o rochie la o vecină sau o prietenă şi susţine că nu este învăţată să stea, ci să muncească, atât cât poate. „Am maşină de cusut şi mai cos câte o rochie la o prietenă sau la o vecină. Eu nu sunt învăţată să nu muncesc. Din contră, eu nu am auzit de om care să moară de muncă, mai repede se termină cei care nu mun­cesc”, mai spune Minodora Terei.
În ceea ce priveşte starea de sămătate a femeii, aceasta spune că medicamente a luat doar când a fost mai tânără, acum nu a mai mers pe la medic. Mai mult, spune că acum este timpul să înceapă primăvara şi omul întinereşte.

Recomandările redacției