minor batut

Băiatul din Fiscut care acuză poliţiştii că l-ar fi agresat pentru a recunoaşte un furt este evaluat psihologic şi consiliat. Minorul în vârstă de 16 ani – victimă a unei agresiuni – beneficiază de serviciile Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC Arad).

„Minorului în vârstă de 16 ani, aflat în plasament familial, la bunică i se oferă pe lângă servicii rezidenţiale evaluare şi consiliere psihologică de către specialiştii instituţiei noastre.

DGASPC Arad oferă aceste servicii la solicitarea tânărului şi cu acordul bunicii, până la clarificarea situaţiei sale. Acestuia i se acordă sprijin şi asistenţă în toate demersurile pe lângă autorităţile publice, inclusiv el va fi însoţit de reprezentanţii noştri la audierile care vor avea loc la organele de cercetare penală, precum şi cu ocazia evaluării la Serviciul de Medicină Legală“, a susţinut Erika Stark, director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad.

Vineri, 27 martie 2015, în jurul orelor 13.00, minorul domiciliat în satul Fiscut, comuna Şagu s-a prezentat la sediul DGASPC Arad. Acesta a depus o sesizare cu privire la faptul că a fost agresat, după cum susţine, în sediul Postului de Poliţie Şagu, cu ocazia audierii sale de către reprezentanţii postului local de poliţie. În acest sens, minorul a prezentat acte medicale doveditoare, în care se arată că acesta este victima unei agresiuni, fiind diagnosticat cu o contuzie abdominală prin heteroagresiune fizică.

Tânărul de 16 ani spune că a fost constrâns de oamenii legii să recunoască o faptă pe care nu a comis-o. Potrivit reprezentanţiilor Spitalului Judeţean Arad, la prezentarea la Unitatea de Primiri Urgenţe, tânărul a prezentat leziuni fizice – traumatism cranio-cerebral închis.

Recomandările redacției