belodediciMiodrag Belodedici, directorul loturilor naționale de juniori ale României, a prefațat, ieri, cele două meciuri pe care tricolorii Under 18 le joacă la Arad în compania Macedoniei.
Băieții lui Ionel Augustin se duelează cu macedonenii astăzi după-amiază, de la ora 17,00, la Pâncota, iar joi cele două trupe sunt iar față în față, pe arena Francisc Neuman, de la 11,00.
„Tot timpul ne-am simțit bine la Arad. Încă nu am fost la Pâncota, dar am înțeles că există un stadion mic și cochet acolo. Acordăm atenție și rezultatului, chiar dacă nu e pe primul plan. Obiectivul nostru e să creștem, am venit aici cu grupa cea mai mare, unii au mirosit deja și prima divizie, iar cei din liga a doua sunt titulari. Creșterea e lentă, nici nu e corectă, ajung la o anumită vârstă la care noi vrem să-i vedem jucând ca vesticii, dar ei nu reușesc. Trebuie învățați de mici să joace fotbalul colectiv, indivi­dual știm”, a punctat primul fotbalist român care a câştigat Cupa Campionilor Europeni cu două echipe diferite.
Lotul lui Augustin cuprinde jucători de la Viitorul, Steaua, Farul, Salonta, Poli şi Mioveni, dar şi pe „stranierii” Vlăduţ (Manchester City) şi Boldor (AS Roma), iar dubla cu compatrioții lui Darko Pancev e parte din ciclul de pregătire pentru calificările la Campionatul European, care încep în toamnă.
Alături de fostul internațional la Arad au fost Gheorghe Constantin, Pavel Piroș și Dorel Cura. „Pe parcursul anilor, am colaborat mereu cu Federația Română de Fotbal pentru echipele naționale. Sperăm că juniorii vor avea și satisfacția victoriilor în cele două meciuri cu Macedonia”, a transmis șeful AJF Arad, completat de directorul executiv al UTA-ei, „Sperăm ca și alte acțiuni ale echipelor naţionale să se desfășoare la Arad”.
„Pentru oraşul Pâncota e o mare onoare, mai ales că sărbătorim cei 75 de ani de existenţă a clubului Şoimii. Sperăm să ne ridicăm la cel mai înalt nivel, ca organizare şi atmosferă. Arena arată foarte bine, echipa va fi bine primită”, a punctat şi preşedintele Pâncotei, gazda de astăzi a României Under 18.
Radu Romanescu

Recomandările redacției