Suporterii „Bătrânei Doamne” și, în general, arădenii s-au cutremurat puțin la aflarea veștii că echipa fanion a orașului ar putea juca în Liga 1 la Cluj. Temerile sunt întemeiate și nu prea. În acest moment, „oficialii” din Calea Aurel Vlaicu au bifat o simplă formalitate necesară dosarului de licențiere încheiind un contract de închiriere a noii arene de pe Someș, însă rămâne de văzut cât interes există cu adevărat din partea oficialităților locale pentru soluționarea problemei stadionului „Francisc Neuman”.

Bineînțeles, calculele se fac și în funcție de rezultatele din „iarbă” ale băieților lui Adrian Falub. Dacă aceștia continuă să adauge puncte prețioase în clasamentul eșalonului secund, vor pune presiune pe Primăria orașului, proprietarul „Highbury-ului” în miniatură. Investițiile pentru omologare nu sunt mari. Accesul în stadion pe bază de cartele magnetice cum și montarea camerelor de supraveghere video nu sunt deloc costisitoare. Însă, cel puțin deocamdată, nu există nici cel mai mic semn de bunăvoință din partea instituției de la kilometrul 0.
Gheorghe Falcă a aflat din presă că brandul sportiv numărul unu al orașului pe care-l păstorește a fost preluat de un om de afaceri din Cluj. Nu s-a grăbit să-l întâlnească, să-i ureze bun venit și să-i mulțumească pentru că investește – deasupra intereselor politice și financiare – într-un club arădean. Ne-am obișnuit ca prea iubitul nostru edil șef să nu fie un fan al sportului rege. Rareori vine neinteresat la un meci de fotbal, însă aici e vorba despre abilitatea de a gestiona relația cu o persoană care-și bagă banii (și) în economia arădeană.
Dar, Adrian Marțian nu e interesant pentru primarul primarilor. Mai ales că noul patron al UTA-ei și-a și permis să-l atace deja cu argumente, ori cu Falcă nu e bine să te pui nici măcar în democrație. Încă îl ignoră, iar la întâlnirea fortuită dintre oamenii lui și reprezentanții clubului „textilist” despre demararea lucrărilor pentru modernizarea stadionului s-ar putea să iasă mici scântei. În sensul că poate nu se vor găsi bani de„ turnicheți” și alte cele, iar omologarea arenei „Francisc Neuman” pentru meciurile din elită să mai aștepte.
Însă, suntem convinși că Falcă va găsi cele apro­ximativ 8 milioane de euro pentru a transforma proiectul stadionului de 12.500 sau 17.500 (nimeni nu mai știe!) de locuri în realitate. Deocamdată, nici licitația pentru desemnarea constructorului nu a avut loc și am intrat în luna a patra a anului ales pentru demararea lucrărilor. Detaliile din mapă și anume: 6.272 de metri pătraţi de peluze noi, 5.492 mp de copertine, mini-hotel cu 23 de locuri de cazare, 15 puncte de acces în stadion, parcare cu 250 de locuri le-am „rumegat” destul. Ele au fost făcute publice de domn‘ primar prin 2010, cu practica stăm mai prost.
Falcă a promis că noua arenă va finalizată după alți trei ani, prin 2016, așteptăm să se țină de promisiune. Și asta chiar dacă pofta ce-a poftit nu i s-a îndeplinit în cazul conducerii manageriale a Campioanei Provinciei.

Recomandările redacției