constituie-romaniaMinisterul Justiţiei transmite marţi că în portofoliul său de lucru legislativ nu se află niciun un proiect de modificare a Constituţiei şi nu are intenţia de a modifica statutul de magistrat al procurorilor.

”Ca urmare a discuţiilor generate în spaţiul public de şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii din 4 ianuarie 2013, Ministerul Justiţiei comunică următoarele: în portofoliul de lucru legislativ al Ministerului Justiţiei nu se află niciun proiect de modificare a Constituţiei; Ministerul Justiţiei nu a avut şi nici nu are intenţia de a pune în discuţie modificarea statutului de magistrat al procurorilor; responsabilitatea oricăror afirmaţii contrare prezentului comunicat aparţine autorilor acestora”, susţine MJ într-un comunicat remis marţi AGERPRES.

Declaraţia MJ vine după ce Cristi Danileţ, membru al CSM, a afirmat, marţi, că Ministerul Justiţiei şi Guvernul intenţionează să modifice Constituţia, pentru ca procurorii să nu mai aibă calitatea de magistraţi.

”În cadrul unor dezbateri ferite de ochii publici din Ministerul Justiţiei, a Guvernului în general, există intenţia manifestă de a se modifica Constituţia pentru separarea procurorului de judecător, pentru crearea unui CSM distinct, pentru punerea procurorilor sub autoritatea administrativă şi profesională a ministrului Justiţiei. Ceea ce, pentru mine, înseamnă sfârşitul independenţei Justiţiei”, declara Cristi Danileţ.

SURSA: http://www.agerpres.ro

Recomandările redacției