Mai este doar o zi până la startul noului sezon de Liga a III-a, dar FRF produce modificări în câteva dintre seriile acestui eșalon. Acestea au fost „provocate” de retragerea echipei Crișul Chișineu Criș, dar și de fuziunea dintre cele două formații brașovene, SR și FC. În aceste condiții, Dacia Unirea Brăila și Oltul Curtișoara au fost primite în divizia a treia, iar asta a produs un efect de domino, mai multe echipe fiind mutate în alte serii.

Mai exact, Phoenix Buziaș, repartizată inițial în Seria 7, ar urma să revină în Seria 8, unde se află cele cinci echipe arădene rămase în competiție după retragerea Crișului: Șoimii Lipova, Progresul Pecica, CS Socodor, ACB Ineu și Gloria Lunca Teuz Cermei. Locul Buziașului în Seria 7 ar urma să fie luat de FC U Craiova 2, care va fi înlocuită în Seria 6 de cei de la Oltul Curțișoara. În Seria 5, locul lăsat liber după fuziunea echipelor brașovene ar urma să fie ocupat de Viitorul Curița, care ar fi înlocuită în Seria 2 de cei de la Dacia Unirea Brăila.

Antrenată de Cosmin Petruescu, Buziașul devine o nucă tare în campionat și se poate spune că are pretenții de play-off. În această vară, timișenii au produs una dintre surprizele Cupei eliminând-o pe divizionara secundă CSM Reșița. Phoenixul a arătat încă din stagiunea de primăvară forță, fiind echipa ce a făcut cele mai multe puncte în faza play-out.

Echipa din Buziaș, care-și joacă meciurile de acasă la Carani, preia programul celor de la Crișul Chișineu Criș, așa că va începe campionatul cu derby-ul județean cu Poli, la Timișoara. Echipele din județul nostru o vor înfrunta pe pe echipa timișană după cum urmează: Buziaș – Ineu (etapa a 4-a), Cermei – Buziaș (etapa a 5-a), Buziaș – Pecica (etapa a 6-a), Socodor – Buziaș (etapa a 8-a), Buziaș – Lipova (etapa a 9-a).

Recomandările redacției