Ziua României a fost marcată printr-un moment special în Dubai. Burj al-Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, a fost „îmbrăcată” în culorile Drapelului Naţional al României. Sute de români au pri­vit emoţionaţi cum uriașul turn se lu­- mi­nează în roșu, galben și albastru, scrie Click.
Consulatul General al României din Dubai este cel care a făcut demersurile pentru acest moment impresionant. Burj Khalifa este una dintre cele mai cunoscute și vizitate clădiri din lume. Aceasta are 828 de metri înălțime, iar ridicarea ei, la care au lucrat peste 12 mii de muncitori, timp de 6 ani, a costat peste un miliard și jumătate de dolari, potrivit Digi24.
„La mulți ani România! La mulți ani tuturor Românilor! Steagul României pe cel mai înalt turn din lume – Burj Khalifa, Dubai! Românii din Emiratele Arabe Unite vă salută. Vă mulțumesc, dragi români, pentru participarea la acest moment special”, a scris consulul general pe contul de Facebook.
Și românii din Statele Unite ale Ame­ricii au sărbătorit Ziua Națională într-un mod inedit. În piața Times Square din New York a fost afișat steagul tricolor, însoțit de o urare de „La mulți ani”, pentru toți românii.

Recomandările redacției