Rugbiștii arădeni își doreau să facă o
figură frumoasă la ultimul meci al turului și nu au fost departe de a și produce o (semi)surpriză. Conducând cu 14-0 la pauză, CSM Galați, ocupanta locului secund în Divizia Națională, părea să aibă o zi ușoară pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic, însă meciul s-a redeschis total în partea secundă.
După eseurile lui Ionuț Cuc și Alin Dumitrescu, transformate de Gabriel Partene, CS Universitatea a revenit în joc cu lovitura de pedeapsă marca Szucs, plus eseul lui Florin Maxim, transformat de același George Szucs. la 10-14 partida a stat minute bune sub semnul echilibrului, fiind nevoie de o decizie discutabilă a brigăzii de arbitri ce a dictat eseu de penalizare pentru moldoveni. La 10-21, elevii lui Marian Grindei au mai culcat și ei odată balonul în terenul de țintă advers, dar reușita lui Nastiuc avea să fie anulată pentru un „înainte”. Mai mult, gălățenii s-au mobilizat și pentru încercarea ce le-a adus și punctul bonus, izbutită de Ionuț Cuc, chiar înainte de ultimul fluier.
S-a terminat 10-26, scor la care CS Universitatea va ierna pe poziția a 6-a, avându-le sub ea doar pe Suceava și Gura Humorului. Lider autoritar este Știința Petroșani, cu victorii pe linie. „Am crezut și am știut că putem remonta diferența de 14 puncte în fața echipei din Galați, am și ajuns la 4 puncte în spatele lor. A urmat o fază cel puțin dubioasă în terenul nostru de 5, reușim să recuperăm balonul, dar primim eseu de penalizare pentru echipa adversă și cartonaș galben pentru jucătorul nostru, Dani Stoica. Eu zic că acolo s-a jucat meciul, plus multe infracționalități din partea lor, nesancționate cum trebuie. Păi când un jucător advers a fost eliminat pentru al doilea galben, făcând placaj la gât la 1 metru de terenul lor de țintă și nouă nu ni se dă eseu de penalizare ce mai putem comenta? Cu toate că ne așteptam la altceva de la acest arbitru e școlarizat în străinătate. Per total, a fost un tur de campionat bun. În afară de rușinea de la Bârlad, eu zic că ne-am comportat onorabil și puteam fi mai sus dacă am fi câștigat azi și nu eram din nou dezavantajați pe față la București, contra Griviței. Nimeni nu se gândește că ajutând fără ocolișuri o echipă, o dezavantajează pe cealaltă, care muncește și ea și face sacrificii pentru a juca la acest nivel. Personal, sunt scârbit de acest lucru și nu știu dacă voi mai continua să conduc această echipă de la anul. S-au adunat multe, sunt foarte dezamăgit de tabloul rugbistic din România, sau cel puțin vorbesc de cel din divizia în care joacă și Aradul”, a spus Marian Grindei, antrenor și jucător la CS Universitatea.
Argintaru, Gurgui, Marinca – Pintea, Bradu – A. Farcaș, Cristea, Stoica – Vajdovics, Pasztor – Nastiuc, C. Farcaș, Sîrbu, Zăhărescu – Szucs a fost primul „15” al CS Universitatea, pe parcurs mai intrând pe teren: Maxim, Dulgheru, Anton, V. Popescu, Chereji, Burai, Erdei și Novacovici.
Campionatul Diviziei Naționale se va relua pe 4 aprilie 2020, când CS Universitatea o găzduiește pe CS Năvodari, echipa de pe locul 3.
În schimb, juniorii U16 a CS Universitatea s-a impus 36-5 în fața echipei din Sibiu, meci de campionat ce a urmat sâmbătă, după cel al seniorilor.

Recomandările redacției