infratire

Municipiul Arad este din această săptămână oraș înfrățit cu sectorul XII al capitalei Ungariei, Budapesta.

Semnarea oficială a acordului de înfrățire de către primarii celor două municipalități a avut loc luni, 18 mai la Budapesta. Acordul de înfrățire reprezintă o etapă nouă în colaborarea dintre Arad și sectorul XII Budapesta, care a început în anul 2010.

Evenimentul a fost marcat și prin vernisajul expoziției „Arta și concordia” cuprinzând lucrările artistului plastic arădean Onisim Colta.

În declarațiile făcute cu ocazia semnării documentelor oficiale primarii Gheorghe Falcă și Pokorni Zoltan au subliniat importanța noii etape a parteneriatului și aportul pe care îl va aduce pentru apropierea în domeniul cultural și educativ precum și pentru schimbul de experiență in domeniul gestionării zonelor verzi ale orașelor.

„Colaborăm de 4 ani, timp în care am avut multe proiecte culturale reușite iar evoluția acestor bune relații ne-a condus la înfrățire. Programul de cooperare pe care îl avem în vedere vizează mai multe domenii: înfrățirea va sprijini candidatura Aradului pentru Capitala Culturală Europeană 2021 și  deschide oportunități pentru accesarea în parteneriat de fonduri europene pentru proiecte în beneficiul comunităților  noastre. Sunt bucuros că Aradul s-a înfrățit cu încă o administrație de capitală europeană, după ce  anul trecut ne-am înfrățit cu sectorul V din Praga” a spus dl.Gheorghe Falcă.

 

Recomandările redacției