Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, regretă amânarea partidei dintre naţionala României şi selecţionata Belgiei, din cadrul Rugby Europe Championship, şi afirmă că jucătorii români erau foarte pregătiţi pentru acest meci.
„Este destul de dificil pentru noi, pentru că este a doua oară când anulăm meciul cu Belgia şi cred eu că eram foarte pregătiţi să îl disputăm. Jucătorilor nu le-a picat bine că nu vor mai juca nici meciul cu Belgia, nici cele două partide amicale cu Rusia. Aşa cum am discutat cu forul european, sper să putem juca această restanţă, după care să începem programul normal al Campionatului European. Meciul cu Belgia este ca o finală. Cu siguranţă jucătorii se vor pregăti mai intens, cu cât aşteptarea e mai mare, cu atât meciul va fi mai intens şi mai puternic“, a declarat Alin Petrache, conform unui comunicat de presă.
„Stejarii“ au programat pentru finalul anului câteva cantonamente în Turcia, în cazul în care se va putea zbura sau dacă nu, vor rămâne să se pregătească în România: „Vrem să mergem în Turcia, pentru că e vremea bună, iar la noi, la finalul lui noiembrie şi în decembrie e urât. Dacă nu vom putea zbura, rămânem în ţară. Jucătorii din Franţa, la fel, se vor întâlni cu Andy Robinson şi cu staff-ul câteva zile acolo şi se vor pregăti“.
În ceea ce priveşte competiţia internă, Alin Petrache spune că ea va continua.
„Vom merge mai departe să terminăm toate etapele de Cupă pe care le vom avea cu finala, sper, la sfârşitul anului. Anul viitor, poate la sfârşitul primăverii, să începem campionatul normal“ , a mai spus Petrache.
Rugby Europe, organismul care guvernează sportul cu balonul oval pe continent, a anunţat marţi suspendarea tuturor meciurilor programate în luna noiembrie, având în vedere evoluţia pandemiei şi restricţiile impuse de guvernele ţărilor implicate în competiţii.
Astfel, Naţionala României nu va mai disputa niciun meci în această toamnă, jucătorii reuniţi la începutul săptămânii trecute la Snagov pentru a pregăti meciul cu Belgia de pe 1 noiembrie, urmând a se întoarce la cluburile lor.
În ultima etapă a Rugby Europe Championship, România urma să joace pe teren propriu cu Belgia, la 1 noiembrie, dată la care era programat şi meciul Georgia – Rusia, în timp ce partida Spania – Portugalia trebuia să aibă loc pe 15 noiembrie.
România programase şi două meciuri amicale contra Rusiei, pe 25 octombrie, la Moscova, iar pe 7 noiembrie, la Bucureşti.
De asemenea, a fost suspendat şi meciul de baraj dintre Olanda şi echipa clasată pe ultimul loc din Rugby Europe Championship, ediţia 2020.
Nu se vor mai juca nici meciurile din Women XV Senior Championship, Spania – Rusia (24 octombrie) şi Spania – Olanda (31 octombrie), şi nici primele meciuri din Rugby Europe Trophy.
Sursa: Agerpres
G.A.

Recomandările redacției