sebis44Național Sebiș a încheiat un nou sezon în afara obiectivului. Chiar dacă „oficialii” clubului au susținut mereu că un loc în primele 6 echipe este mai mult decât bine­venit, a fost evident pentru toată lumea că „alb-albaștrii” au tras la promovarea în Liga a II-a. Când au fost întrecuți de UTA și au rămas doar cu șanse matematice, sebișenii și-au propus poziția secundă, însă și aceasta a fost ratată ca urmare a insuccesului de vinerea trecută: 2-4 cu Vulturii Lugoj.  Imediat, s-a decretat vacanță la Sebiș, jucătorii plecând și cu nemulțumiri legate de unele întârzieri salariale. Însă, nemulțumiri și încă unele mari au și conducătorii grupării de pe malul Crișului Alb, care anunță decizii radicale.
 Liga a IV-a, o variantă
Nu mai este un secret faptul că angajați ai Curții de Conturi s-au „mutat” pentru câteva săptămâni la Primăria din Sebiș în prima parte a acestui an, căutând nereguli inclusiv legate de finanțarea echipei de fotbal. Aceste controale, conside­rate cu „dedicație”, nu le-au picat deloc bine oficialităților locale, care nu mai par la fel de deschise spre o finanțare masivă a fenomenului fotbalistic. Ca o primă consecință a acestui fapt a fost desființarea echipei a doua a clubului înainte de terminarea sezonului în Liga
a IV-a. Acum, singura miză a rămas prima echipă, pentru care sunt posibile mai multe variante. „Astăzi știu doar că avem loc în Liga III-a, dar se poate întâmpla orice. Putem rămâne în acest eșalon, însă s-ar putea decide să cobor\m chiar până în Liga a VI-a. Mi-este greu să mă autopronunț acum, conducerea clubului va face o analiză amplă și va decide în consecință. Eu sunt un simplu spectator. Acum, ca și primar, sunt mai interesat să iasă bine cea de-a XVI-a ediție a Festivalului din acest weekend de la Sebiș”, ne-a mărturisit Gheorghe Feieș. Sigur, dacă „speța” Sebiș va ajunge în curtea sa, Asociația Județeană de Fotbal Arad, prin Comitetul Executiv, va decide în ce eșalon îi va acorda un loc Naționalului. Dar, cel mai probabil, este vorba despre Liga a IV-a.
O nouă revoluție la nivel de lot și bancă tehnică
În cazul în care – totuși – se va decide să se continue în Liga a III-a, mulți dintre „actorii” stagiunii încheiate de 4 zile nu vor mai reveni la Sebiș. „Suntem dezamăgiți de cum s-a finalizat campionatul. Rezultatele au fost nesatisfăcătoare, iar vina se împarte între stafful tehnic și jucători. Sigur, și activitatea conducerii va fi analizată și judecată, însă, dacă e să mă refer la antrenori și fotbaliști, nu știu dacă îi veți mai vedea pe mulți dintre ei  din toamnă la Sebiș. Dar, până atunci, așa cum am spus, trebuie să vedem pe ce linie mergem”, a adăugat primarul Sebișului.
Strategie cu Piroș și Ionuț Popa?
Un imbold situației de la Sebiș ar putea-o da de acum „echipa” Pavel Piroș – Ionuț Popa. Cei doi
s-ar putea despărți de Pâncota dacă autoritățile locale nu alocă bani pe măsura cerințelor lor și a unui sezon mai complicat decât precedentul în Liga a II-a și ar putea să lucreze cu bunul lor prieten, Gheorghe Feieș. Se știe că atât omul de afaceri arădean, cât și experimentatul antrenor se înțeleg foarte bine cu edilul din Sebiș și sunt atrași în special de baza sportivă de pe malul Crișului Alb.

Recomandările redacției