Neluț Roșu, a doua mutare a UTA-ei. „Să ducem echipa sus, unde îi este locul!”

0
235

Al doilea transfer realizat de către UTA e cel al mijlocașului Neluț Roșu, campion al României în urmă cu trei ani. Fotbalistul născut pe 5 iulie 1993 a fost caracterizat drept „un jucător important” de către Bogdan Apostu, impresarul prin intermediul căruia s-a realizat mutarea.
Născut în Cluj-Napoca, Roșu a fost juniorul celor de la CFR Cluj, iar la nivel de seniori s-a afirmat la Luceafărul Oradea, în liga secundă. În 2012-2013 debuta pe prima scenă, la Concordia Chiajna, unde a jucat trei ani. În 2014-2015 a trecut la FC Botoșani, iar turul stagiunii 2015-2016 l-a petrecut la CFR Cluj. A urmat revenirea la Chiajna, pentru ca, în 2016-2017, să trăiască cea mai frumoasă realizare de până acum: a câștigat campionatul României cu Viitorul Constanța. De aici a făcut saltul la Levski Sofia, în 2018 s-a întors în țară și a jucat la Astra Giurgiu, iar ultimul sezon l-a petrecut la Mediaș.
„Mă bucur că am ajuns aici, cred că e un pas important în cariera mea. Am ales să vin aici cu sufletul, mi-a plăcut proiectul prezentat. Sperăm să începem foarte bine campionatul, obiectivul va fi play-off-ul. La toate echipele la care am fost mi-a plăcut să mă bat sus, la fel îmi doresc și aici, să ducem UTA sus, unde îi este locul. Îi felicit pe băieți pentru promovare, am văzut că suporterii au făcut o atmosferă extraordinară în oraș! Sunt minunați, iar echipa e iubită”, au fost primele cuvinte ale polivalentului mijlocaș în noua sa postură, cea de utist.
Balint a apreciat faptul că fotbalistul a avut tragere spre UTA, chiar adacă alte echipe importante i-au făcut oferte.
„În ciuda multelor presiuni de la echipe importante, a ales să vină lângă noi. Acoperă mai multe poziții în mai multe sisteme, are capacitate foarte bună de efort. Sunt convins că se va integra perfect pentru ceea ce îmi doresc de la vestiar”, a remarcat Laszlo Balint.
 
Foto: UTA Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.