În data de 22 mai, în municipiul Arad, au avut loc două accidente rutiere uşoare, ambele având ca şi cauză nerespectarea regulilor de circulaţie.
În jurul orei 12,00 , în timp ce Ciprian V. de 40 ani, din Arad, a condus o autoutilitară marca Volkswagen Caddy, la trecerea pentru pietoni situată la intersecţia cu B-dul Decebal a surprins si accidentat uşor pe W. A., în vârstă de 18 ani, din Arad, care, în calitate de pieton s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni.
În jurul orei 15.50, în timp ce Edith C., de 33 ani , din Arad a condus un autoturism marca Chevrolet, la intersecţia străzilor Şcoalei şi Constantin Brâncoveanu, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism marca Mercedes-Benz, cu care a intrat în coliziune. În urma accidentului a fost rănită uşor o pasageră aflată pe bancheta din spate a autoturismului Chevrolet. În ambele situaţii, poliţiştii continuă cercetările. „În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri, au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat aproxi­- mativ 300 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 47.770 lei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce.
Dintre acestea, cele mai multe sancţiuni, în număr de 102, au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru lipsa centurii de siguranţă şi pentru neacordare de prioritate.
În cadrul acţiunii au mai fost sancţionaţi 10 pietoni care au traversat neregulamentar. De asemenea, au fost reţinute 14 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.
(C.G.)

Recomandările redacției