Scopul țintă al Netflix de a a avea atât conţinut original, cât şi licenţiat, a determinat ca reţeaua uriaşă să se împrumute cu alte două miliarde de dolari, iar bancherii de pe Wall Street nu ştiu ce să mai creadă, scrie THR.

„Cât timp ARD banii-gheaţă, vor fi nevoiţi să strângă capital, pentru a finanţa cheltuielile cu conţinutul”, a declarat Michael Pachter, analist la Wedbush Securities.

Netflix este o victimă a propriului succes. Reţeta Netflix a fost copiată de Amazon, CBS All Access, HBO Now şi Hulu şi, drept urmare, jucătorul numărul unu de pe piaţă trebuie să rămână pe poziţii.

Anul viitor, Warner Bros. şi Disney vor lansa propriile reţele de streaming video, pentru a concura direct cu Netflix. „Au cheltuieli de 3 miliarde de dolari pe an şi se vor împrumuta cu alte 3 miliarde pe an, în viitorul apropiat…”, spune Pachter.

Datoria pe termen lung a Netflix a ajuns la 10 miliarde de dolari, deşi Moody’s îi oferă, încă, o perspectivă stabilă. Ţinând cont că, potrivit unui studiu, Netflix consumă 15% din banda globală de internet, reţeaua va investi 8 miliarde de dolari în conţinut, doar la nivelul lui 2018, deşi unii speculează cheltuieli de 13 miliarde de dolari. Streamer-ul are 137 milioane de abonaţi.

„Netflix vrea să investească MASIV pentru a fi lider global în divertisment, pentru următoarele decenii. Dacă vrei să zbori pe Lună, trebuie să arzi mult combustibil”, spune Ben Weiss, director de investiţii la 8th & Jackson Capital Management.

Printre cele mai urmărite produse disponibile pe Netflix se numără serialele NARCOS, 13 REASONS WHY şi MAKING A MURDERER. Recent, compania a anunţat că va cumpăra platourile de filmare ABQ Studios din Albuquerque, New Mexico, o decizie care face parte dintr-un plan de investiţii de un miliard de dolari în producţii, în următorii zece ani.

Recomandările redacției