În această zi de mare sărbătoare, vă anuntăm că părintele Nicandru Cuțaru va sluji Sfânta Liturghie in ceruri! – este anunțul trist al Parohiei Bisericii din Gai.

Dumnezeu să il ierte si să il odihneasca!
Serile de priveghi vor avea loc in biserica Parohiei Arad Gai, incepand cu orele 20:00.

Inmormantarea va avea loc in ziua de marti, 06.06.2023.

Conform Arhiepiscopiei Aradului, părintele Nicandru Cuțaru s-a născut în ziua de 11 februarie 1951, în localitatea Cezieni, jud. Olt, din părinți veniți în refugiu din Basarabia. A fost cel mai mare din cei trei copii ai familiei având o soră, Veronica și un frate Petrișor, care a murit la o vârstă fragedă.

S-au mutat apoi în județul Arad, în localitatea Nadăș, prin detașarea cu serviciu a tatălui său.

Cursurile Școlii Generale le-a urmat în satul Nadăș (1958 – 1966). În perioada anilor 1966 – 1971 a fost elev la Seminarului Teologic din Caransebeș. În urma concursului de admitere, a urmat Institutul Teologic de grad Universitar din Sibiu (1971 – 1975).

În anul 1972 a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Nadăș, protopopiatul Ineu.

În Parohia Nadăș a păstorit până în anul 1977, iar din toamna acestui an a fost transferat la Parohia Măderat, protopopiatul Lipova, unde a slujit până în anul 1984. Pentru merite misionare deosebite, Episcopul Visarion Aștileanu l-a numit misionar protopopesc în perioada 1981 – 1984.

În urma examenului de concurs, în data de 1 octombrie 1984, a fost transferat la Parohia Arad – Gai, unde a păstorit timp de 33 de ani, până la pensionarea sa, în anul 2017.

La propunerea Preasfințitului Episcop Timotei Seviciu al Aradului, Sinodul Mitropolitan, l-a numit duhovnic al Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, cu data de 1 octombrie 1994. A deținut această funcție până în anul 2008. În urma examenelor de concurs a parcurs treptele de preparator, asistent și lector universitar. La Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, pe lângă funcția de duhovnic, a predat următoarele discipline practice: Formare duhovnicească și misionară, Practică liturgică, Administrație parohială și curs de Spiritualitate a Răsăritului Ortodox.

În anul 1972 se căsătorește cu tânăra Ana Mariș, alături de care întemeiază o familie bazată pe iubire, înțelegere, grijă. Căsătoria le-a fost binecuvântată prin nașterea celor 2 copii: Caius Claudius (1974) și Cristina Maria (1978).

Programul slujbelor de pomenire și de prohodire: 

Trupul neînsuflețit al Părintelui Nicandru Cuțaru a fost depus în biserica parohială din Arad-Gai, Protopopiatul Arad.

Duminică și luni (4 și 5 iunie), ora 20, se va săvârși slujba priveghiului.

Marți, 6 iunie, începând cu ora 9 se va săvârși Sfânta Liturghie iar de la ora 14:30,  Slujba înmormântării.

  • Gotea Gheorghe spune:

    Bunul Dumnezeu sa-l ierte si sa-l aiba in paza Sa ! Colegii de an, ne intalnim – programare de peste o luna – la Zalau. Regretul nostru e mare, pierzand pe inca unul dintre noi.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției