icim2La mai puţin de 24 ore de la victoria obţinută joi seară la Satu Mare, baschetbalistele de la Univ. Goldiş. ICIM au disputat un nou meci de campionat, în compania codaşei Nova Vita Târgu Mureş. Cum numai în România e posibil aşa ceva, echipa gazdă a aliniat un lot format din doar 5 jucătoare (!?), fără ca antrenorul să aibă la dispoziţie vreo modificare. Nu a fost până la urmă nici măcar un antrenament util pentru arădence, Jose Araujo menajându-le pe Brosovszky şi Cosby, care nu au bifat nici măcar un minut în acest joc. Cum şi Williams e accidentată, a venit din nou rândul rezervelor să se remarce, însă câteva dintre jucătoare au demonstrat încă o dată că nu îşi merită locul în lotul campioanei en-titre.
Univ. Goldiş ICIM s-a impus clar în faţa penultimei clasate, scor 77-47 (25-14, 18-16, 15-5, 19-12), la capătul unui meci în care cu excepţia jucătoarelor Moraru şi Manea, toate celelalte fete şi-au trecut numele pe lista marcatoarelor: Engelman 18 (1×3), Milovanovic 13 (1×3), Mercea 12 (2×3), Crăciun 10, Broomfield 9, Rhoads 8 şi Manta 7. Principala realizatoare a târg-mureşencelor a fost Kata Meszaros, autoare a 20 de puncte, secondată de Vincze, cu 14 puncte.
Liderul campionatului îşi continuă turul de forţă astăzi, de la ora 18, când va înfrunta pe teren propriu CST Alexandria, într-un meci în devans, contând pentru etapa a 24-a a Ligii Naţionale. Este ultimul joc ceva mai greu din sezonul regulat, „galben-albastrele” asigurându-şi primul loc înainte de play-off. Brosovszky și Williams rămân în infirmerie și la meciul din această seară.

Recomandările redacției