O lună a trecut de când fostul președinte al UTA-ei, Nicolae Bara, a trimis clubului o scrisoare de intenție în vederea preluării acestuia. Dinspre conducerea Bătrânei Doamne a venit un răspuns aparent de deschidere, urmând ca discuțiile de fond să se poarte după sărbători. Într-o convorbire avută cu Nicolae Bara în această seară, domnia sa ne-a confirmat că în următoarele zile se va stabili data întâlnirii dintre cele două părți.

Chestionat dacă e deschis la o colaborare cu actuala conducere sau își dorește o preluare totală a clubului, Nicolae Bara ne-a declarat: „Eu nu cunosc actuala conducere și la Arad am mai avut surprize lucrând cu oameni pe care nu-i cunoșteam. Dar nu exclud nimic, rămâne de văzut care va fi oferta lor. Am îndoieli că cei de acolo își doresc să plece având în vedere și ce s-a întâmplat în vară. Eu când am fost la Arad am încercat să aduc alți parteneri lângă mine. Să refuzi investitori ridică niște semne de întrebare. Oricum în acest moment în situația în care se află echipa, preocuparea e alta. Dar dacă va fi să se întâmple ceva, se va întâmpla.“

Nicolae Bara a venit la Arad în 2006 în asociere cu Sandu Ion. În acel moment UTA tocmai retrogradase în Liga 3 dar în noua organizare, a fost cumpărat un loc de Liga 1 de la Liberty Salonta, procedeu regulamentar la acea vreme. După un prim sezon în care echipa s-a salvat de la retrogradare, au început tensiunile atât între cei doi finanțatori cât și între Nicolae Bara și administrația locală. Pe fondul acestei situații, echipa a retrogradat la finalul celui de-al doilea sezon. Rămas între timp singur la conducerea clubului, Nicolae Bara a acuzat angajamente neonorate din partea partenerilor săi și s-a retras la rândul său, nu înainte însă de a achita toate datoriile clubului și a ceda marca UTA, înregistrată de el la OSIM, către Suporter Club UTA.

A fost acela un „sfârșit“ sau doar un „va urma“? Va reuși Nicolae Bara ceea ce nu a reușit grupul Next Gen? Vom afla răspunsul cel mai probabil în perioada următoare. Reamintim însă că actualul proiect care a preluat UTA din Liga 4 și a ajuns pe prima scenă, a pornit ca o formă de parteneriat între mai multe entități, dintre care una era cea a investitorului privat, reprezentat la acel moment de Marius Țucudean. Acea componentă nu mai există acum în actuala structură de conducere a clubului și e dilematic ce sau cât își poate propune un club care nu are parte de acest tip de susținere financiară și organizatorică.

(foto: sportarad.ro)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției