iotcuNicolae Ioţcu, prim-vicepreşedinte al PD-L Arad, este contrariat de reacţia consilierului Judeţean USL, Mircea Purcaru, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a retrograda  Spitalul Clinic Ju­- deţean de Urgenţă Arad. „Constatăm că USL se bucură de posibila retrogradare a Spitalului, din categoria a doua în cea de a treia. Decizia este luată de Ministerul Sănătăţii unde, după cum se ştie, avem un ministru liberal, membru al unui Guvern USL. Practic, domnul Purcaru ne anunţă triumfător victoria USL asupra arădenilor. În mod logic, parlamentarii USL ai Aradului ar trebui să facă lobby la Bucureşti pentru a menţine Spitalul Judeţean în categoria a doua, nu să se răzbune pe arădeni. Eu i-am informat pe toţi parlamentarii, atât în nume personal cât şi în numele instituţiei pe care o conduc, de situaţia de la Spitalul Judeţean. Din păcate, n-am găsit înţelegere”, a declarat Nicolae Ioţcu. Președintele CJA ține să precizeze că retrogradarea este doar o măsură a ministerului, care nu va afecta modul și cuantumul investițiilor efectuate de către Consiliul Județean Arad.
Spitalul a scăpat de datoriile istorice
De asemenea, Ioţcu îi atrage atenţia consilierului judeţean Mircea Purcaru că se află în contradicţie cu de­- claraţiile proprii. „Principalul criteriu prin care riscăm să fim retrogradaţi este că Spitalul nu a avut minim 5% pacienţi din alte judeţe. Fapt ce nu are nicio legătură cu comasarea Spitalului Municipal, care cu vechiul statut oricum nu ar fi putut trata bolnavi din alte judeţe”, a afirmat Nicolae Ioţcu, care a clarificat şi problema finanţării: „Consiliul Judeţean a investit peste patru milioane de euro în Spital, vom investi şi în construirea unui nou spital TBC, am reuşit să «stingem» datoriile istorice, astfel încât pentru prima dată, Spitalul judeţean a încheiat anul fără datorii. Acestea sunt realizările administraţiei. Decizia de re­trogradare a spitalului nu este legată de capacitatea de finanţare a administraţiei locale. De asemenea, consilierul judeţean Mircea Purcaru este invitat să vadă cum arată astăzi Spitalul Judeţean, faţă de cum arăta acum patru-cinci ani, când acesta era «căpuşat» de colegii dumnealui de partid, Gheorghe Ghilinţă şi Ionel Ciupe. Cred că răbufnirea domnului Purcaru are ca substrat nemulţumirile colegilor săi, care nu mai pot să facă afaceri dubioase cu Spitalul Judeţean. Orice arădean de bună credinţă vede diferenţa între cum a fost Spitalul Judeţean şi cum este acum, atât ca i­n- frastructură, cât şi ca dotări cu aparatură sau actul medical în sine”, a completat Nicolae Ioţcu.

 • A.Pop spune:

  Ca sa vina bolnavi din alte judete trebuie sa se ofere ceea ce acestea nu au. Sanse de a veni sunt numai din Timis, Bihor, Hunedoara. Deci, trebuie oferite specializari care nu se regasesc acolo , de ex. Spital de arsi sau transplantari de organe, chirurgie estetica etc. Nu sunt sanse sa vina cineva din Timisoara, daca exista si la ei ceea ce este la Arad.

 • BORAT spune:

  Iotcu are perfecta dreptate!! De ce trebuia umilit radul cu aceasta retrogradare, nu stiu . Suntem pedepsiti , noi toti aradenii, ca la cei mai multi dintre noi nu le place de Crin Cacarau si PNL-ul lui de toata coma?

  • TAROB spune:

   Nu sunteti pedpsiti pentru asta ci pentru ca, asa cum dacii reau cei mai viteji dintre traci ,asa voi aradenii sunteti cei mai prosti dintre romani.Sunteti furati pe fata dar tot pe hoti ii votati ! Bravo voua tineti-o tot asa !

 • Mai pupator de …..spate al oranjatilor, iar vii tu cu timpeniile tale urit mirositoare????

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției