gligorUna dintre grupările care intenționează să profite de haosul de la UTA este Damila Măciuca. La diferența de palmares dintre cele două grupări, nimeni nu și-ar fi închipuit vreodată că formația cu nume haios din județul Vâlcea îl va transfera chiar pe căpitanul Campioanei Provinciei, dar iată că acest lucru este pe cale să se întâmple. În urmă cu o săptămână, Alin Gligor a fost contactat de președintele „alb-verzilor”, Lucian Munteanu, dar și de „secundul” lui Claudiu Niculescu, Cornel Dobre, pentru a i se oferi un contract la formația de pe poziția a patra a ligii secunde (seria de Vest).
De această ofertă a aflat și Giovanni Catanzariti, care, deocamdată, nu a avut replică. Italianul a afirmat răspicat că nu mai are bani să susțină acti­vitatea grupării emblemă a orașului, căutând variante de asociere sau cedare a clubului. Totuși, Gligor nu poate pleca de azi, pe mâine, fiindcă mai are contract până în vară cu gruparea „textilistă”, dar la fel de adevărat este că, de mâine, numărul salariilor restante crește la trei și fotbalistul are dreptul să-și depună memoriu pentru a deveni liber.
Însă, fundașul de 29 de ani spune că, deocamdată, nu are nicio intenție să plece de la Arad, dar nu exclude o despărțire în această iarnă dacă situația de la UTA nu se clarifică în vreun fel. „Mi-am dorit atât de mult să joc la UTA, încât îmi vine foarte greu să mă gândesc la plecare. Nici nu vreau să fac asta dacă lucrurile se clarifică în vreun fel la club, dar, în cazul în care vom fi informați că nu mai putem fi plătiți, iau în calcul și o despărțire. Damila Măciuca mi se pare un club serios, are un proiect viabil și mă onorează și interesul domnului Niculescu pentru mine. Dar, le-am spus celor de acolo că până pe 21 ianuarie, ziua reunirii noastre, vreau să văd ce se întâmplă la UTA și să am o discuție cu cărțile pe față cu președintele clubului. De abia apoi, voi da un răspuns clar”, ne-a declarat căpitanul „alb-roșiilor”.
Probabil, șefii Damilei se gândesc că arădeanul poate pleca liber de contract dacă renunță la restanțele financiare, bani pe care ar urma să-i recupereze de la formația vâlceană. După cum se știe, Adrian Falub îl consideră pe Alin Gligor cel mai important fotbalist al UTA-ei, atât din punct vedere fotbalistic, cât și al caracterului și calităților de lider, iar pierderea ar fi una imensă pentru arădeni. Gligor este singurul utist care a bifat toate minutele în acest sezon, dar a și marcat două goluri (ambele din penalty) pentru „textiliști”.

Recomandările redacției