Noi investiții în infrastructura de apă – canal urmează să se deruleze în județ, un contract de lucrări fiind deja semnat la finele anului trecut. Mai precis, este vorba contractul de lucrări CL14 „Modernizarea Staţiei de Epurare Şiria”, din cadrul proiectului „Fazarea Proiectului Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad”, al cărui beneficiar este Compania de Apă Arad S.A.

Cu o valoare de 9.775.196 de lei, acest contract este cel de al treilea contract de lucrări semnat în cadrul proiectului major. Lucrările ar urma să se deruleze în decurs 16 luni, urmate de 24 de luni constituind Perioada de Notificare a Defectelor.
„Investiția vizează realizarea unei staţii de epurare mecano-biologice pentru 7.000 de locuitori, proiectată să preia un debit maxim zilnic de 2.184 mc/zi Lucrările nu influenţează obiectivele existente în zonă, nu modifică secţiunile de scurgere a apelor şi nu prezintă surse de poluare. Prin contractele pe care le cuprinde, proiectul «Fazarea proiectului Extinderea şi Modernizarea Infrastructurii de Apă şi Apă uzată în Judeţul Arad» are ca obiectiv îmbunătăţirea infrastructurii de apă şi apă uzată în vederea conformării cu prevederile Tratatului de Aderare şi ale Directivelor Uniunii Europene“, a susținut Oana Hanţig, ofițer comunicare al Companiei de Apă Arad.
La 148.441.066 lei se ridică proiectul major, fonduri din care 89,98 % reprezintă finanţarea nerambursabilă formată din contribuţii de la: Fondul de Coeziune (85%), Bugetul de Stat (13%) şi bugetul autorităţilor locale din aria proiectului (2%), diferenţa de 10,02 % fiind asigurată de Compania de Apă Arad S.A.

Finanţarea a fost obţinută în vederea continuării şi finalizării investiţiilor începute cu fonduri europene în cadrul POS Mediu 2007-2013.
Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020 (POIM 2014 – 2020).

Recomandările redacției