marsNoua Dreaptă va organiza, în cursul zilei de vineri, un marş de comemorare a lui Avram Iancu, iar mesajul principal va fi unul împotriva iredentismului maghiar.
Preşedintele filialei Noua Dreaptă din judeţul Arad, Dumitru Măgureanu, a spus că a obţinut de la autorităţile locale autorizaţie pentru acest marş, la care ar urma să participe peste o sută de membri şi simpatizanţi ai organizaţiei. „Mesajul acţiunii este unul împotriva iredentismului maghiar. Vom avea cântece patriotice pe tot parcusul acţiunii, care ne dorim să fie una paşnică. Participanţii vor manifesta cu steaguri tricolore, fotografii cu Avram Iancu şi bannere”, a spus Dumitru Măgureanu.
Marşul va avea loc cu câteva ore înainte de comemorările organizate de comunitatea maghiară din Arad în Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare, care încep la ora 17.00. Maghiarii vor depune coroane de flori la baza Statuii Libertăţii, ridicată în memoria celor 13 generali.
Marşul organizat de Noua Dreaptă se va desfăşura timp de o oră şi jumătate, începând de la 10.00, pe traseul Podgoria-Gară-UTA-Gară-Podgoria-Piaţa „Avram Iancu“.

Recomandările redacției