frontieraLa sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat nouă migranţi, cetăţeni sirieni, care încercau să treacă ilegal frontie­ra româno-ungară, pe jos, cu inten­ţia de a ajunge în Spaţiul Schengen.
Astfel, o patrulă formată din poliţişti din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, pe timpul executării unei misiuni, a depistat patru bărbaţi care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria, încercând astfel să treacă ilegal frontiera de stat. Cele patru persoane au fost reţi­nute la aproximativ 50 de metri faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări, fiind vorba de sirieni cu vârste cuprinse între 21 şi 31 de ani.
„Şi în data de 7 septembrie, în jurul orelor 15.30, o patrulă din cadrul aceluiaşi sector a depistat cinci persoane, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria. Cele cinci persoane au fost reţinute la aproximativ 150 de metri faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba tot de sirieni, cu vârstele cuprinse între 19 şi 27 ani”, ne preciza comisar-şef Daniel Iancu, ofiţer de presă în cadrul Serviciului Teritorial al Poli­ţiei de Frontieră Arad.
Oamenii legii au întocmit, celor nouă persoane, lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Recomandările redacției