Noul parc al copiilor din municipiul Arad „Aventura voinicilor” este în curs de finalizare, urmând să fie inaugurat cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, care se sărbătoreşte, în fiecare an, la 1 iunie.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a precizat, zilele trecute, într-o conferinţă de presă, că noul parc al copiilor va avea o suprafaţă de 17.000 mp, din vecinătatea Sălii Polivalente până la Parcul Europa, iar valoarea investiţiei depăşeşte 4,2 milioane de lei.

„Noul parc al copiilor va fi inaugurat în 1 iunie, când va fi pregătit şi un program special de Ziua Copilului. Ne dorim ca, după inaugurare, în parteneriat cu grădiniţele şi şcolile din oraş să organizăm, periodic, evenimente pentru cei mici în acest parc”, a spus primarul municipiului Arad.

Parcul va avea dotări complexe specifice locurilor de joacă pentru copii: tobogane, leagăne de lemn, balansoare, groapă de nisip.

Atracţiile parcului vor fi mai multe complexe de joacă din lemn sub formă de avion, vapor şi jeep, dar şi pista de skateboard.

De asemenea, parcul va avea o zonă pentru spectacole, dotată cu scenă şi tribună.

În noul parc au fost amenajare aleile pietonale din asfalt şi pavaj, s-a înierbat suprafaţa destinată zonelor verzi, care este dotată şi cu instalaţie de irigare şi s-a montat instalaţia de iluminat.

În acelaşi parc vor fi plantaţi 45 de arbori, 100 de arbuşti şi mai multe tufe cu trandafiri.

Parcul va fi dotat şi cu mobilier urban, bănci, coşuri de gunoi, cişmea cu apă potabilă şi rastele de biciclete.

Recomandările redacției