icim2Campioana Univ.Goldiş ICIM va debuta destul de repede în noul sezon. Asta s-a decis ieri, în cadrul Adunării Generale a Federaţiei Române de Baschet, care nu s-a bucurat nici la a doua strigare de un interes prea mare din partea structurilor asociate.
Liga Naţională va debuta atât la masculin, cât şi la feminin, în data de 28 septembrie. Vom avea câte 16 echipe la start, după acelaşi sistem play-off şi play-out, cu menţiunea că meciurile pentru locurile 5-8 nu se vor juca. Una dintre cele mai importante decizii a fost păstrarea regulii cu şase jucători străini pe foaia de joc. În Cupa României, toate cele 16 echipe vor evolua în primul tur, sistemul de desfăşurare fiind cel consacrat: optimi, sferturi şi Final Four. Federaţia a renunţat la campionatul sub 23 de ani (liga a doua), înlocuit de întrecerea rezervată categoriei „under” 20.
Taxa de extra-transfer va fi normală, nu dublă ca până în sezonul 2012/2013, dar rămâne valabilă regula cu cel mult două extra-transferuri. Detalii suplimentare legate de sezonul viitor sunt aşteptate la şedinţa Biroului Federal.
S.A.

Recomandările redacției