Zilele acestea ziarele au venit cu o veste nemaipomenită, Parcul Copiilor a fost vandalizat. Parcul ce abia a împlinit un an de la inaugurare. Parc populat, plin de dimineața până seara cu copii, bunici și căței. S-au prezentat și poze. Acest caz este tot un fel de minune, deoarece plină de indignare și nedumerire lumea se întreabă: – Cum este posibil? Chiar așa, cum este posibil, când patrulele de jandarmi, Poliție Locală, măturători și oameni care golesc coșurile de gunoi, se perindă cu regularitate de ceasornic? Și totuși…

Dar, m-am luat cu vorba și n-am început cu minunile absolute de care aminteam mai sus.

Întâi, minune mare, a venit primăvara neanunțată și mugurii arbuștilor stau să pleznească. „Ploaia de aur” s-a grăbit să fie prima care să înflorească, iar celelalte plante, de ciudă și invidie, le vor plesni și lor mugurii. Nu-i asta o minune?  Tot minune, și încă ce minune, este faptul că toți trandafirii de la Tribunal în amonte, până la Maranata sunt îngropați în buruieni, ne tunși, și  ne săpați. Și în fine, asemenea minuni nu cred să nu fi fost văzute de măcar, unul, unul singur, dintre numeroșii consilieri municipali locali. Oare mai putem spera ca cineva din administrație să-și asume responsabilitatea remedierii minunii rușinoase de pe faleză? La Mako, pe peluza drumurilor au înflorit lalelele și tropeții.

Nici nu m-am obosit să fac fotografii și să le dau la ziar, doar au mai fost arătate și anțărț și anul trecut, și iar minune mare, nu s-a sinchisit nimeni.

Recomandările redacției