Astăzi s-a încheiat Open-ul Australiei, primul turneu de mare șlem al anului în tenisul mondial. Revenit la antipozi, după ce anul trecut i-a fost blocată participarea în deja celebrul scandal legat de vaccinare, sârbul Novak Djokovic s-a impus în concursul masculin, învingându-l în finală pe grecul Stefanos Tsitsipas, la capătul unui meci care s-a întins pe durata a trei seturi și s-a încheiat cu scorul de 6-3, 7-6, 7-6. Djokovic reușește să câștige astfel pentru a 10-a oară Australian Open și ajunge la 22 de titluri de mare șlem, egalând recordul lui Rafael Nadal.

Concursul feminin a fost adjudecat de Aryna Sabalenka, după o finală cu Elena Rybakina (Kazahstan), care a avut nevoie de set decisiv, scorul final fiind 4-6, 6-3, 6-4. Pentru Sabalenka este prima victorie într-un turneu major, victorie venită la capătul unei competiții în care a pierdut un singur set, cel care a deschis finala. În absența Simonei Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj, tenisul românesc a avut o comportare modestă în concursul feminin. Irina Begu a reușit să treacă doar de primul tur preliminar în timp ce Ana Bogdan, Jaquelin Cristian, Sorana Cârstea și Patricia Țig au fost eliminate după primul meci. În ceea ce privește jucătoarele de origine română, Bianca Andreescu (Canada) a fost eliminată în turul 2 de Cristina Bucșa, jucătoare spaniolă dar cu origini în Republica Moldova, aceasta oprindu-se la rândul ei în turul următor, învinsă de Iga Swiatek. Emma Răducanu (Marea Britanie) a fost eliminată în turul 2, de Coco Gauff (SUA).

Am avut totuși o comportare românească meritorie la acest turneu. Elena – Gabriela Ruse a jucat semifinală la dublu feminin, alături de ucrainianca Marta Kostyuk, cele două fiind învinse de cuplul ceh Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova, care își va adjudeca de altfel și concursul. La dublu masculin au triumfat gazdele prin perechea Rinky Hijikata / Jason Kubler iar la dublu mixt s-au încununat cu lauri brazilienii Luisa Stefani și Rafael Matos.

Ceilalți câștigători ai acestei ediții de Australian Open sunt următorii:

Tenis în scaun cu rotile:

  • Alfie Hewett (Marea Britanie) – masculin
  • Diede de Groot (Țările de Jos) – feminin
  • Sam Schroeder (Țările de Jos) – masculin quad
  • Alfie Hewett / Gordon Reid (Marea Britanie) – dublu masculin
  • Diede de Groot / Aniek van Koot (Țările de Jos) – dublu feminin
  • Sam Schroeder / Niels Vink – dublu masculin quad

Juniori:

  • Alexander Blockx (Belgia) – masculin
  • Alina Korneeva – feminin
  • Learner Tien / Cooper Williams (Statele Unite) – dublu masculin
  • Renata Jamrichova (Slovacia) / Federica Urgesi (Ungaria) – dublu feminin

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției