Un autotren care părea abandonat de mai mult timp a atras atenția polițiștilor din localitatea arădeană Hălmagiu în luna august 2021. Cei care au fost atunci implicați în contrabanda cu țigări au fost reținuți, joi seara 2023, de către polițiștii arădeni. Este vorba despre doi tineri de 22, respectiv 25 de ani. D.S și A.M au fost prinși în flagrant în trafic între localitățile Joaia Mare și Buteni. Cei doi sunt inculpați în dosarul care vizează și camionul abandonat în anul 2021.

La vremea respectivă polițiștii au constatat că automarfarul este încărcat cu țigări de contrabandă, iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț a solicitat judecătorului de drepturi și libertări din cadrul Judecătoriei Gurahonț dreptul de a efectua percheziții pe raza comunei. TIR-ul staţiona în localitate de mai multe zile, motiv pentru care poliţiştii au bănuit că ar putea fi vorba de un transport ilegal.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ, Diana Ilca, a afirmat  în luna august 2021, că vehiculul a fost percheziţionat duminică seara şi a fost descoperită o cantitate de peste 80.000 pachete cu ţigări de contrabandă.

„Ca urmare a efectuării percheziţiei asupra ansamblului, a fost găsită cantitatea de 82.265 pachete cu ţigarete de marca NZ Gold, netimbrate, de provenienţă Belarus. La aceeaşi dată, s-a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gurahonţ autorizarea efectuării unor percheziţii domiciliare în 14 locaţii din comuna Hălmagiu (…) în unele locaţii fiind depistate cantităţi de ţigarete de contrabandă”, a declarat Diana Ilca.

După descoperirea respectivă în seara zilei de 30 martie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț, au fost puse în aplicare patru mandate de percheziție, la domiciliile mai multor persoane din localitățile Hălmagiu și Vârfurile, bănuite de contrabandă cu țigarete.

În cadrul acestor activități, un tânăr, de 25 de ani, din Hălmagiu, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 79/A, între Joia Mare și Buteni, a intrat în coliziune cu o autospecială de poliție, aflată în misiune, eveniment pe care Glasul Aradului l-a relatat încă de aseară.

În urma evenimentului, a fost rănit ușor (la prima vedere) un tânăr de 22 de ani, pasager în autoturism, care a încercat să fugă de la locul evenimentului. Acesta a fost imobilizat, fiind executat un foc în plan vertical (de avertisment).

Testarea cu aparatul alcooltest a indicat că niciunul dintre șoferi nu consumase alcool.

În autoturism au fost descoperite 50.000 de țigarete (2.500 de pachete), netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților Judecătoriei Gurahonț, cu propunere de arestare preventivă. În această dimineață, au fost puse în executare 7 mandate de percheziția domiciliară, în localitățile Hălmagiu și Vârfurile, la alte persoane bănuite de contrabandă cu țigarete.

Citește și: https://www.glsa.ro/peste-2-500-de-pachete-de-tigari-de-contrabanda-gasite-asupra-celor-doi-tineri-care-s-au-ciocnit-de-masina-politiei-tinerii-au-legatura-cu-tir-ul-abandonat-la-halmagiu-in-2021-pl/

Recomandările redacției