Numărul locauinţelor este în continuă creştere – asta indică statisticile oficiale, pentru judeţul nostru. Peste 800 de autorizaţii de construcţie pentru clădiri rezidenţiale au fost fost eliberate în Arad, în cursul anului trecut. O informare privind construcţiile din judeţ în perioada 2007 – 2012 – autorizaţiile eliberate pentru construcţii rezidenţiale şi locuinţe finalizate a fost prezentată, ieri, în şedinţa Colegiului Prefectural, de conducerea Direcţiei Judeţene de Statistică Arad.
Numărul locuinţelor înregistrat în perioada 2007-2012 creşte continuu la nivel judeţean. În regiunea de Vest, creşterea înregistrată în judeţul Timiş depăşeşte valoarea înregistrată la nivel naţional – 3,8 la sută, celelalte judeţe, deci şi Aradul înregistrând valori sub cea naţională.
După tipul de proprietate, în cazul locuințelor proprietate majoritar de stat, la nivel național, numărul acestora scade ușor în valoare absolută în 2008 față de 2007, urmând apoi un trend ascendant. La nivelul județelor, în cazul Aradului se înregistrează creșteri în perioadă 2007-2010, anul 2011 aduce o ușoară scă­dere, în timp ce 2012 readuce trendul crescător. În cazul locuințelor proprietate majoritar privată s-au înregistrat de asemenea creşteri. Peste 600 de locuinţe au fost terminate anul trecut în judeţul nostru. În ceea ce priveşte ponderea autorizaţiilor şi clădirilor rezidenţiale, în regiune, Aradul este pe locul II, după Timiş. În situaţia statistică se arată şi că, la nivelul judeţului nostru, anul trecut s-a construit mai mult decât în urmă cu doi ani.

Recomandările redacției