Numărul arădenilor fără loc de muncă este în continuă creştere, conform statisticilor oficiale.
Oficial, Aradul încheie anul cu un număr de aproape 7.000 de şomeri aflaţi în evidenţe. În realitate însă, numărul arădenilor fără serviciu este mai mare, fapt confirmat de repre­zentanţii Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă. Situaţia statistică a şomajului la nivel de judeţ este întocmită după numărul şomerilor aflaţi în evidenţa agenţiei. În consecinţă, arădenii fără loc de muncă, dar care nu sunt înregistraţi la AJOFM nu figurează ca şomeri.
Revenind la situaţia oficială, la începutul acestei luni, în evidenţa agenţiei de şomaj erau 6.890 de arădeni fără loc de muncă, din care, 3.214 femei. Luna trecută, numărul total al şomerilor a fost de 6.821. Din totalul şomerilor din evidenţa AJOFM, doar 3.409 beneficiază în condiţiile legii de indemnizaţie de şomaj. De menţionat, de asemenea, că, 3.238 de şomeri provin din sectorul privat. Rata şomajului la nivelul judeţului nostru este de 3,22%.
Chiar dacă numărul şomerilor este în creştere, Aradul se numără printre judeţele cu o rată a şomajului relativ redusă. Rată a şomajului scăzută se înregistrează şi în judeţele Timiş, Cluj, Constanţa şi Bucureşti.

Recomandările redacției