Jeanne_CooperActriţa americană Jeanne Cooper, una dintre vedetele serialului de televiziune „Tânăr şi neliniştit/ Young And The Restless”, a murit miercuri, la vârsta de 84 de ani, informează Reuters.

„Mama a murit în dimineaţa asta (miercuri, n.r.), cu puţin timp în urmă, liniştită, în somn, având-o alături pe sora mea”, a anunţat fiul actriţei, actorul Corbin Bernsen, pe contul său de pe Facebook.

În urmă cu câteva săptămâni, Jeanne Cooper a fost spitalizată în stare critică, însă natura bolii de care suferea nu a fost dezvăluită.

„Tânăr şi neliniştit”, serialul care a răsturnat toate recordurile de audienţă peste Ocean şi preferatul românilor în timpul după-amiezelor petrecute în faţa televizorului, a ajuns în luna martie la venerabila vârstă de 40 de ani şi la peste 10.000 de episoade difuzate în Statele Unite.

Veterana Jeanne Cooper, cunoscută telespectatorilor care urmăresc serialul drept Katherine Chancellor, era singura actriţă care a rezistat în echipa „Tânăr şi neliniştit” încă din 1973, de la începutul acestuia. La momentul spitalizării sale, în urmă cu câteva săptămâni, personajul său încă apărea în serial, deşi scenariştii l-au „supus” unei operaţii pe creier. Cu o viaţă întreagă petrecută în mare parte pe platourile de filmare, Jeanne Cooper şi-a publicat, în 2012, memoriile, intitulate sugestiv „Not Young, Still Restless: A Memoir”.

Cooper s-a născut în localitatea Taft din California, în 1928, şi şi-a început cariera ca actriţă în 1953, cu rolul din filmul TV „The Redhead from Wyoming”. A apărut apoi în mai multe seriale de televiziune, în anii 1950 şi 1960, inclusiv în „The Twilight Zone” şi „Perry Mason”, înainte de a se îmbarca în aventura „Tânăr şi neliniştit”.

Jeanne Cooper a fost nominalizată de mai multe ori la premiile Daytime Emmy şi Primetime Emmy. Ea a fost recompensată cu două trofee Daytime Emmy, dintre care unul pentru întreaga carieră. În 1993, actriţa a primit o stea pe Walk of Fame.

Fiul ei Corbin Bernsen joacă în prezent în serialul de televiziune „Psych”, difuzat de USA Network.

SURSA: http://www.realitatea.net

Recomandările redacției