minora

O minoră a fost descoperită ascunsă sub o pătură într-un microbuz, adolescenta intenţionând astfel să treacă ilegal frontiera româno-maghiară pentru a ajunge la muncă în Spania.

În data de 13.05.2015, în jurul orei 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Ionuţ C., în vârstă de 19 ani, din judeţul Dolj, care conducea un microbuz marca Ford, înmatriculat în Spania. În microbuz mai călătoreau şi părinţii acestuia, Florin C. şi Alina C.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit o adolescentă, ascunsă între banchetele din spate ale maşinii, acoperită cu o pătură.

„Lucrătorii noştri au demarat cercetările, ocazie cu care s-a constat că persoana în cauză este M.D.C., în vârstă de 15 ani, domiciliată pe raza judeţului Dolj, care a declarat că a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Spania, împreună cu iubitul ei, şoferul microbuzului, pentru a-şi găsi de lucru şi nu avea acordul părinţilor pentru a pleca din ţară”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la trecere ilegală a frontierei de stat, respectiv pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției