Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a spus ca zeci de mii de români vor beneficia din partea Guvernului de vouchere în valoare de 180 de lei. În luna decembrie, aceşti bani vor fi acordaţi retroactiv pe trei luni.
Persoanele în vârstă de peste 75 de ani cu pensii minime sociale vor primi în fiecare lună vouchere în valoare de 180 de lei pentru masă caldă.
Aceste vouchere vor fi distribuite începând din prima săptămână a lunii decembrie, a transmis ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos.
Beneficiarii vor primi în decembrie şi voucherele aferente lunilor septembrie, octombrie şi noiembrie.
„Valoarea unui astfel de tichet este de 180 de lei pe lună. Aceste tichete se vor repartiza în prima săptămână din luna decembrie a acestui an şi se vor da retroactiv, cu data la care a fost aprobată măsura, respectiv pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie. Vor avea cei 720 de lei încărcaţi pe vouchere sau carduri în prima săptămână a lunii decembrie 2020.”, a mentionat ministrul Bolos, explicând că banii pentru aceaste vouchere vin din fonduri europene nerambursabile. Numărul total al beneficiarilor in­demnizatiei sociale pentru pensionari a fost de 946.320 de persoane în luna septembrie, conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP).
Din numărul total al beneficiarilor de in­demnizaţie socială inregistraţi în septembrie, 797.585 erau pensionari din sistemul public, iar 148.735 erau pensionari proveniţi din fostul sistem de pensii al agricultorilor.
 

Recomandările redacției