O bunica din Mehedinți și-a vândut nepoatele de 9, respectiv 12 ani pentru doi galbeni din aur. Adică aproximativ o mie de euro de fiecare copilă. Este gestul revoltător al unei bunici din Mehedinți, care a decis să-și căsătorească forțat nepoatele pe care le avea în grijă. Femeia este cercetată acum de poliție, iar minorele au ajuns într-un centru de plasament, conform digi24.

Cele două fete locuiau cu bunica. La începutul acestei săptămâni însă, vecinii au anunțat Protecția Copilului după ce ar fi aflat că femeia și-ar fi vândut nepoatele.

Adrian Bidilici, director DGASPC Mehedinți spune că ,, este vorba despre două surori, una de 9 ani și cealaltă de 12 ani, căsătorite contra unor sume de bani, mai exact un galben. Asta ni s-a spus din declarațiile fetițelor și a bunicii. Una cu forța în Dolj, cealaltă căsătorită în localitatea Motru. Între timp, cea căsătorită în localitatea Motru, vorbim de minora de 12 ani, s-a și întors la domiciliul bunicii din cauza faptului că era bătută, spune ea, de familia în care ajunsese.

Un galben este de fapt un ban de aur și valorează aproximativ o mie de euro. Pentru această sumă, fetele au fost luate de acasă și căsătorite cu forța”.

Lorena Popescu, psiholog: Fetele erau puțin debusolate, pe bună dreptate, de situația în care se aflau. Au fost introduse într-un program de consiliere. În prezent sunt, putem spune, aproape echilibrate emoțional și se lucrează la depășirea problemelor cu care se confruntă.

Polițiștii cercetează infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului și agresiune sexuală

Gabriela Ciocioană, purtător de cuvant IJP Mehedinți: Cele două minore au fost prezentate serviciului de medicină legală Mehedinți, efectuându-se cercetări în vederea examinării pentru stabilirea situației de fapt. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului și agresiune sexuală, conform sursei citate.

Vecinilor încă nu le vine să creadă, mai ales că fetițele păreau foarte bine îngrijite.

 

 

  • Liviu Alexe spune:

    Corinuța, n-avem noi destule subiecte șocante la Arad? Mai umblăm după altele prin Mehedinți? Pe de altă parte, situația descrisă este frecventă la țigani, așa că nu-i ceva ieșit din comun.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției