primar zabraniÎn următoarele zile o delegație a comunei Zăbrani, în frunte cu primarul Marian Toader va face o vizită în Germania, în localitatea Rosengarten. Între cele două loca­lități există de multă vreme relații de prietenie și după cum ne spunea primarul Marian Toader în această deplasare se vor face și unele demersuri pentru forma­litățile de înfrățire.
Din componența delegației române mai fac parte atât viceprimarul comunei cât și comandantul Formației Civile de pompieri și un număr de componenți ai formației.
„Vizita va dura trei zile și joi seara vom fi întâmpinați oficial de primarul localității și de membrii Consiliului Local. Vineri, pompierii din Zăbrani vor desfășura o aplicație comună cu pompierii germani din Rosengarten pe un spațiu din Aeroportul din Stuttgart. Trebuie spus că avem cea mai veche formație de pompieri din țară – înființată în 1887. În comuna noastră există trei formații civile de pompieri voluntari cu toate dotările civile“  ne spunea edilul din Zăbrani.
Un alt motiv de bucurie este și aspectul că nemții le vor dona prietenilor lor din Zăbrani o mașină de pompieri
„Îmbucurător este și aspectul că vom realiza și o parte importantă a formalităților de înfrățire și în plus prietenii noștri germani s-au gândit să ne doneze o autoutilitară modernă pe care o vom duce cu noi la întoarcerea în țară iar noi îi așteptăm să ne viziteze în mai“ ne preciza primarul Marian Toader.
(F.B.)

Recomandările redacției