Tirnova2Un localnic din satul Chier, aparţinător comunei Tîrnova, îl acuză pe primarul Florin Farcaşiu şi pe secretarul acestuia, Călin Dărău, de abuz în serviciu. Dumitru Beuca susţine că soţia sa, Ana Beuca, a fost trecută în şomaj, în mod ilegal, de către primar, încălcând astfel legea persoanelor cu handicap. Femeia era asistent personal al propriului copil, care are handicap de gradul I. Primarul i-a încetat femeii raportul de muncă cu litera I, producându-i pagube băneşti semnificative, în valoare de peste cinci mii de lei. Acest lucru s-a produs în condiţiile în care Ana Beuca este mamă a şapte copii. „Şi-a bătut joc de familia mea, spunându-mi să mă duc unde vreau, iar secretarul acestuia a spus că «Dumnezeu nu aude când latră câinii!». Nu i-a păsat că lasă pe drumuri o familie cu şapte copii, la fel cum nu i-a păsat şi de alte familii aflate în aceeaşi situaţie“, ne-a spus Dumitru Beuca, soţul femeii date afară de către primar.
După ce Ana Beuca a fost dată afară, familia s-a adresat Tribunalului Arad. Tribunalul a dat câştig de cauză familiei, constatând că „emiterea Dispoziţiei nr. 392/ 24.11.2011 a primarului cu exces de putere, Dispoziţia sa anterioară nr. 170/04.04 2011 nepu­tân­du-i conferi competenţe neprevăzute de lege, pentru limitarea drepturilor minorului Beuca A., încadrat într-un grad de persoane cu handicap, în baza art. 18 din Legea 554/2004 instanţa va admite cererea reclamantei Beuca Ana, va anula dispoziţia Pri­marului comunei Tîrnova nr. 392/ 24.11.2011 şi încadrarea reclamantei ca asistent personal al minorului cu handicap grav Beuca A., pe peri­oadă determinată“.
În urma acestei sentinţe, primarul Tîrnovei a făcut recurs la Curtea de Apel Timişoara, care însă a fost respins. „Sunt foarte multe persoane aflate în situaţii asemănătoare. Prin cazul meu, le sugerez să urmeze acelaşi drum. Farcaşiu susţine că este «primarul tuturor» şi că îi ajută pe toţi. Iată însă în ce condiţii: suntem nevoiţi să facem o serie de drumuri pe la tribunale pentru a ni se respecta drepturile“, susţine Dumitru Beuca.
De partea cealaltă, Călin Dărău, secretarul primăriei, a explicat faptul că „în momentul în care nu am mai avut sursă de finanţare pentru asistenţii personali, am emis o dispoziţie legală prin care s-a interzis angajarea acestora în perioada aprilie 2011-decembrie 2012. În baza acestei dispoziţii, nu a mai fost angajat nimeni. De asemenea, în baza legii privind asistenţa socială, puteam stabili ca persoana cu handicap să beneficieze de o indemnizaţie egală ca şi cuantum cu salariul de asistent personal. Noi nu am făcut nici un abuz. În momentul în care i-a expirat contractul am decis, conform legii, să-i acordăm indemnizaţie din fondurile provenite de la bugetul de stat. În momentul în care am acordat această indemnizaţie, femeia a fost ajutată să intre în şomaj. Prin aceasta, i-am dublat practic salariul. Mai mult, în momentul în care femeii i-a expirat ajutorul de şomaj, am reangajat-o ca asistent personal al copilului cu handicap. Familia Beuca a câştigat în instanţă, însă asta nu o va avantaja cu nimic. Îmi asum pierderea procesului în instanţă pentru că eu am reprezentat Primăria, fără să angajez vreun avocat“. Totodată primarul Florin Farcaşiu ne-a declarat că „tot ceea ce s-a întâmplat până acum a fost în deplinătate legală. Îmi asum tot ce semnez. În toată această perioadă, familia Beuca a avut un venit dublu: indemnizaţia de şomaj şi indemnizaţia din partea Statului român. Toţi primarii din judeţ au procedat aşa, în astfel de probleme, nu sunt eu singurul“.

 • Vasilescu spune:

  Nu numai cu voi a aprocedeat abuziv si ilegal. Exces de putere este spus doar pe ocolite ca a invalcat legea!
   Trebuie sa plateasca pentru toate ilegalitatile si primarul si secretarul Darau,in primul rand pentru crearea unui clan mafiot prin care au facilitat unor apropiati ai lor improprietarirea .Aici un rol mare il are Puiu Bucur,de la CF Ineu. Sunt multe acte false pe care numai daca nu le cauti nu le gasesti si numai daca nu vrei sa le vezi nu le vezi. Sunt multi cetateni care sunt dispusi sa dea declaratii despre cum li s-au luat pamanturile dar asteapta sa fie chemati de procurori ,nu de politia din Tirnova sau Ineu.La primaria Tirnova si la CF Ineu se lucreaza de zor la „aranjarea” actelor care se mai pot aranja. Unele trebuie sa dispara.Cercetarea DNA este o speranta de a se face dreptate si la  TIRNOVA. Multe ,foarte multe persoane asteapta sa se taie coarnele si coada de la dracu!

 • escu spune:

  beuca, din care dintre cele 2 case a vrut sa te lasa primarul pe drumuri? hai ca esti chiar jenant :))

 • anonim spune:

  Escu,in primul rand numele se scrie cu litera mare;dar probabil ca terminanad doar 4 sau cel mult 8 clase nu ai de unde sa stii lucrul acesta….In al doilea rand tu si multi alti ca si tine pentru o bere si un mic pe care le primesti  din cand in cand de la primar si consilierii lui,il ataci pe d-l Beuca ,care are curajul sa se lupte cu sistemul corupt de la primaria Tarnova,cand spun corupt ma refer la faptul ca justitia i-a dat castig de cauza in procesele intentate impotriva primariei………..Din pacate din cauza faptului ca in comuna sunt foarte multi oameni ca si tine ,adica lingai ……primarul poate sa isi faca in voie toate meandrele…….iar cand niste oameni se sesizeaza si isi cer dreptatea pe care  o devedesc si o castiga  de pe urma careia beneficiaza si alti locuitori (printre care si tu)acestia sunt huliti si  priviti cu ura.   Acest lucru denota o lipsa crasa de cultura ,personalitate si nivel de intelegere……..ca o concluzie,bravo si felictari d-lui BEUCA

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției