teatruPrimăvara vine anul acesta cu o şansă la o viaţă mai bună pentru o familie greu încercată de destin. În ajutorul său au venit deţinuţii Penitenciarului Arad care aseară au prezentat pe scena teatrului arădean o piesă de teatru. Banii obţinuţi din vânzarea biletelor de intrare vor fi donaţi integral pentru acest caz umanitar.
Drama acestei familii a început anul trecut. Atunci, tatăl copiilor, capul familiei s-a stins după ce tavanul locuinţei lor dă­răpănate din Mănăştur a căzut peste el. Mama, s-a trezit singură să lupte pentru a-şi întreţine fii, toţi minori şi încă la şcoală.
Cu greu şi după vânzarea animalelor din gospodărie, mama a reuşit să ridice o altă casă. Din păcate însă, nu e nici pe departe finalizată, mobila lipsind cu desăvârşire, pereţii fiind neterminaţi iar pe jos e pământ. În plus, fiul cel mare a făcut o infecţie gravă la picior ce va trebui operată la Cluj unde se ia în calcul chiar şi posibilitatea unei amputări. Din păcate însă, mama nu îi poate fi alături deoarece nu are bani pentru biletul de tren.
„În acest sens, Serviciul de Educaţie şi Asistenţă psihosocială a continuat parteneriatul încheiat între Penitenciarul Arad, Fundaţia ProPrietenia din Arad şi Asociaţia Naţională a Educatorilor de penitenciar din România. Proiectul are la bază colaborarea şi cu alţi parteneri interesaţi în direcţia organizării unor activităţi de voluntariat, concretizate în organizarea şi prezentarea în comunitate a unui eveniment cultural-artistic: spectacol de teatru. De data aceasta, Fundaţia ProPrietenia, Asociaţia International Needs şi trupa de teatru Blitz a deţinuţilor din penitenciarul Arad, vă propune un nou caz, cel al familiei cu 6 copii, din satul Mănăştur, comuna Vinga, jud. Arad”, a precizat Eduard Magold, purtător de cuvânt al Penitenciarului Arad.
Aşadar, deţinuţii au prezentat aseară piesa de teatru „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, adaptare după un text de Dale Wasserman, în regia lui Claudiu OBLEA.
Sumele rezultate din vânzarea biletelor şi comercializarea lucrărilor, prin grija Fundaţiei ProPrietenia, vor fi donate integral acestui caz social.

Recomandările redacției