O femeie a încercat să vândă materiale pirotehnice, însă a fost observată de jandarmi

0
286

O femeie de 28 de ani din Arad, a fost depistată de către jandarmi în timp ce  încerca să comercializeze materiale pirotehnice din categoria celor pentru care este necesară calitatea de artificier, respectiv de pirotehnician autorizat sau persoană juridică autorizată şi înregistrată conform prevederilor legale, pentru a putea fi manipulate.

Aflată într-o piață din municipiul Arad, femeia oferea trecătorilor astfel de materiale, iar în momentul în care a observat echipajul de Jandarmerie, a aruncat într-un coș menajer plasa în care avea depozitate materialele pirotehnice. Jandarmii au observat acest lucru și au trecut la interceptarea și legitimarea persoanei în cauză.

În urma verificărilor efectuate în prezența femeii, 1100 bucăți materiale pirotehnice catalogate conform prevederilor legale, cu grad de risc ridicat, au fost descoperite în plasa aruncată de către femeie. Aceasta a recunoscut că materialele pirotehnice îi aparțin și sunt destinate comercializării fără a putea face însă dovada calităţii de artificier, respectiv de pirotehnician autorizat sau persoană juridică autorizată şi înregistrată conform prevederilor legale.

Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit pe numele femeii, acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de <desfășurarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept>, conform Legii 126/1995R, privind regimul materiilor explozive.

Materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare au fost predate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.