accident mortalO femeie din localitatea Zimand Cuz a fost strivită sub roţile unui TIR ieri noapte, pe Drumul Naţional 79. Medicii sosiți la fața locului nu au putut constata decât decesul acesteia. Atât şoferul automarfarului, cât şi alte persoane aflate în trafic susțin că victima stătea culcată pe asfalt.
După ce a fost prinsă sub roțile TIR-ului, femeia a fost târâtă aproximativ o sută de metri. Șoferul autotrenului spune că nu a mai putut face nimic, deoarece a văzut prea târziu femeia întinsă pe asfalt. „Era culcată și nu am mai reușit să o evit, la fel cum a făcut un alt șofer în fața mea. Nu cred că a fost lovită înainte, deoarece stătea prea dreaptă. Era culcată în pozi­ție dreaptă, dacă era lovită era cumva sucită”, mărturisește șoferul TIR-ului.
Un alt șofer a fost mai norocos, deoarece a reușit să o evite. „Era întinsă pe șosea. Eu am reușit să o evit, dar colegul, nu”, spune unul dintre șoferii aflați la fața locului. Cei care au fost acolo spun că imaginile au fost de coșmar, deoarece corpul femeii era strivit în totalitate. Femeia avea 42 de ani și era întoarsă de curând din Germania, unde era stabilită împreună cu fiul ei. Rudele spun că a ieșit din casă ca să își viziteze vecinii și nu s-a mai întors în timp ce localnicii spun că femeii îi plăcea să consume alcool. Chemați de către medici, pompierii echipajului de descarcerare au fost nevoiți să ridice cabina TIR-ului ca să scoată trupul femeii de sub roți. „A trebuit să folosim sculele din do­tare pentru ridicarea cabinei, în rest intervenția s-a desfășurat fără pro­bleme”, spune plutonier major Aurelian Manciu. Medicii SMURD sosiţi la faţa locului au constatat că trupul victimei era strivit. „Avea strivite membrele superioare, inferioare, toracele, bazinul, dar avea şi alte leziuni incompatibile cu viaţa”, a declarat me­dicul Casandra Prislopan. Polițiștii de la rutieră au făcut măsurători la fața locului și încearcă acum să își dea seama ce s-a întâmplat de fapt. „Șoferul camionului care se deplasa dinspre Oradea spre Arad, pe raza loca­lității Zimand Cuz nu a putut să evite o persoană de sex feminin, care se afla culcată pe partea carosabilă, trecând peste aceasta. În urma incidentului femeia a decedat. În cazul în care se va stabili că șoferul este vinovat de comiterea acestei fapte va fi cercetat pentru ucidere din culpă”, spune comisar șef Gheorghe Nica.
Circulația în dreptul localitații Zimand Cuz a fost oprită câteva zeci de minute până când pompierii au reușit să recupereze trupul victimei de sub roțile camionului.
Claudia Untaru Creţu

Recomandările redacției